INFONET-468X60-BANNER

Ovaj spektakularni vidikovac uokviruje poglede na krater u Ekvadoru

22.12.2014. | Dezeen

„Mirador en la laguna del Quilotoa“ je turistički vidikovac koji nudi prelepe poglede na Kuilotoa krater u Ekvadoru. Delo je projektovano i izvedeno od strane Havijera Meraja, Jorgea Andradea i Daniela Morenoa iz Ministarstava turizma Ekvadora.

Na nadmorskoj visini od 3.657 metara kvadratnih, platforma od tikovine nudi posetiocima dva načina da uživaju u pogledima - preko smelog putešestvija na konzolnu platformu kako bi se video krater odozgo, ili preko sigurnog puta niz stepenice amfiteatra uz uživanje u mirnim pogledima na tirkiznu vodu.

Turisti iz celog sveta putuju u Kuilotoa, aktivni vulkan visine 3.657 metara koji ima prelepo plavo jezero u svom krateru. Krater je smešten oko 160 kilometara od Kitoa - lokalne auohtone zajednice koja nudi smeštajne kapacitete i usluge za turiste koji žele da pešače ili da kampuju na vulkanu. Kako bi bolje služili ove posetioce, Ministartstvo turizma Ekvadora je radilo sa grupom arhitekata kako bi poboljšali pristup i pogodnost vidikovca na krateru.

Koristeći tikovinu lokalnog porekla i unutrašnji okvir od čelika, projektantski tim je osmislio platformu koja je izgrađena na obodu kratera. Modularni delovi su omogućili laku montažu na lokaciji, a to takođe znači da konstrukcija može biti demontirana i uklonjena bez problema i uticaja na okolinu.

Platforma nudi posetiocima mogućnost uživanja u pogledima - gornji nivo platforme može izazvati vrtoglavicu kod nekih ljudi, ali zato donji nivo pruža osećaj bezbednosti i spokoja, koliko god je to moguće u krateru vulkana. Visoki zidovi na strani platforme takođe služe kao vetrobrani i pružaju udobniji doživljaj.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;