INFONET-468X60-BANNER

Kineski studenti predstavili malenu kuću od samo 4 kvadrata!

16.09.2014. | Inhabitat

Mi smo pisali podosta o mikro domovima, ali ovi kineski studenti su upravo predstavili jednu od najmanjih kuća koje smo ikada videli!

Kuća je projektovana kao deo školskog projekta na Univerzitetu Jangžou i u njoj je smešten krevet, kuhinja, kupatilo i skladišni prostor na prostoru od samo 4 kvadratna metra. Studentima je bilo potrebno pola godine da projektuju i izgrade prototip kuće i trenutno traže patent za svoj projekat.

Iako studenti i njihovi profesori nisu još otkrili koji će se materijal koristiti za izgradnju konačnog dizajna, mala kuća može lako biti napravljena od montažnih materijala i masovno se proizvoditi kako bi se obezbedilo pristupačno stanovanje za osiromašene studente, migrantne radnike ili čak beskućnike.

Kuboidna kuća - struktura kuće meri 2,0 sa 2,0 sa 2,0 metara - je projektovana tako da testira granice minimalizma i razvijena je za pojedince manje zapremine i kraćeg rasta. Ova kuća takođe nije preporučljiva za klasutrofobične ljude.

Kuća je projektovana za samo jednu osobu, a maleni prag može da primi samo jednu osobu u isto vreme. Uski krevet u kući je širine od samo 80 santimetara, a jedan noćni stočić se nalazi sa desne strane vrata. Kuhinjski deo sa skladišnim prostorom se nalazi sa leve strane. Kupatilo evropskog stila, koje je opremljeno sa klozetskom šoljom i tušom, je ušuškano iza kuhinje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;