INFONET-468X60-BANNER

Herzog & de Meuron završili Biljni centar od nabijene zemlje

15.07.2014. | Inhabitat

Čuveni arhitektonski biro Herzog & de Meuron su nedavno završili novi proizvodni pogon za kompaniju Ricola, švajcarskog proizvođača biljnih zdravstvenih proizvoda. Nova zgrada je jedan od šest projekata za ovu kompaniju od strane biroa, a izgrađena je korišćenjem nabijene zemlje koja je dobijena iz lokalnog kamenoloma i rudnika.

Zgrada „Kräuterzentrum“, smeštena u švajcarskom gradu Laufen, je napravljena od prefabrikovanih zemljanih elemenata koji su sabijeni u oplate u obližnjoj fabrici i naslagane na lokaciji tako da formiraju zidove. Novi biljni centar je drugi projekat biroa Herzog & de Meuron izgrađen u Laufenu - 1999. godine arhitekte su završili marketinško sedište kompanije, koji sledi njihov projekat zgrade za skladištenje kompanije Ricola.

Zgrada je projektovana da se uklopi sa ambijentom regiona, u kojem dominiraju utabane staze i žive ograde. Arhitekte su zamislile zgradu kao „geometrijski segment pejzaža sa svojim dimenzionalnim i arhaičnim uticajem naglašen sa radiklanim izborom materijala“.

Monolitna zgrada ima velike okrugle prozore na svoja dva uzvišenja. Njen prvi sprat smešta centar za posetioce, koji pozdravlja goste i uvodi ih u proces proizvodnje koji se odvija na spratu ispod.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;