INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Niskoenergetska kuća u Singapuru sa zelenim krovom i biološkim bazenom

30.07.2013. | EKOkuće

Ova kuća dokazuje kako se primenom tehnologije i dobrog planiranja i projektovanja može napraviti luksuzan, udoban, funkcionalan, a ipak održiv porodični dom. Projekat ove kuće je uradio arhitektonski studio Guz Architect’s, a ona se nalazi u Singapuru.

Sam centar kuće i mesto na kome ukućani provode najviše vremena je veliki biološki bazen okružen otvorenim sobama koje su prekrivene zelenim krovovima koji čuvaju hladan vazduh u enterijeru.

Pametan dizajn obuhvata niz održivih karakteristika kao što su: gradnja recikliranim i ponovo upotrebljenim materijalima, ušteda energije i efikasna potrošnja vode.

Fotonaponski paneli pretvaraju sunčevu energiju u električnu, a solarni kolektori zagrevaju potrošnu vodu, što obezbeđuje veliku uštedu energije. Kišnica sa zelenog krova se sakuplja u cisterne i koristi za navodnjavanje bašte.

Kuća poseduje i pametan sistem koji kontroliše potrošnju električne energije i vode, upravlja fotopanoskim panelima i sigurnosni je sistem. Kombinacija pametne tehnologije, održivih karakteristika i prelepe prirode bi trebala da postane standard buduće gradnje, a ova kuća je pravi dokaz za to.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;