INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Neboder Mercedes-Benz Places: Novi simbol luksuza u Dubaiju

10.01.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Dubai, poznat po svojoj sklonosti ka arhitektonskim čudima, uskoro će postati dom novog, impresivnog nebodera - Mercedes-Benz Places. Ovaj 341 metar visok toranj, smešten u blizini čuvenog Burj Khalife, biće prvi stambeni objekat koji nosi potpis poznate automobilske kompanije Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Places

Mercedes-Benz Places (Foto: Binghatti)

Projekat, koji je rezultat saradnje između Mercedes-Benza i razvojnog programera Binghatti, predstavlja značajan korak za automobilsku kompaniju u svetu nekretnina. Britta Seeger, član upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG, istakla je da je cilj ovog projekta stvaranje novog, poželjnog prostora koji će odražavati DNK brenda i pružiti kupcima mesto za odmor i povratak kući.

Mercedes-Benz Places, koji će se uzdići na 65 spratova, postaće jedno od najviših zdanja u gradu. Njegov dizajn karakteriše fluidna forma sa zakrivljenim vrhom i fasadama ukrašenim logom Mercedes-Benza u obliku trokrake zvezde. Ovaj neboder će sadržati 225 stanova, kao i restorane, teretanu, salone, izložbene prostore i VIP parking.

Iako su detalji o ovom supervisokom neboderu još uvek oskudni, vizualizacije pokazuju da će se toranj nalaziti u neposrednoj blizini Burj Khalife, najviše zgrade na svetu. Binghatti, razvojni programer sa sedištem u Dubaiju, već je započeo izgradnju, a očekuje se da će projekat biti završen 2026. godine.

Ovaj projekat je najnoviji u nizu stambenih objekata koje kreiraju proizvođači automobila širom sveta. Pored Mercedes-Benza, brendovi poput Bugattija, Bentleyja, Aston Martina i Porschea takođe razvijaju stambene nekretnine. Porsche je, na primer, izgradio 60-spratni neboder u Miami Beachu koji je otvoren 2017. godine, dok Bentley radi na izgradnji 61-spratnog nebodera u blizini.

Mercedes-Benz Places u Dubaiju će biti novi simbol luksuza i inovacija u arhitekturi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;