INFONET-468X60-BANNER

Red Sea Project: Spektakularne vile na ostrvu Sheybarah

10.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Red Sea Project je nedavno objavio video materijal koji prikazuje Sheybarah ostrvo gde se razvijaju kako vile na vodi, kao i one na kopnu. Ove impresivne strukture, dizajnirane od strane renomirane arhitektonske firme Killa Design pod vođstvom Shauna Kille, izgledaju kao lebdeće sfere s reflektujućim površinama koje se savršeno uklapaju u horizont. Paralelno s tim, kopnene strukture su inspirisane prelepim peščanim dinama koje se prostiru kroz region.

Ostrvo Sheybarah

Foto: Red Sea Global

Ahmed Alrediny, viši specijalista za projekte u kompaniji Red Sea Global, sa ponosom je izjavio: "Trenutno smo na vrhuncu izgradnje. Do sada smo postavili 26 vila. Gledajući ovakav projekat na Sheybarah ostrvu ovde u Saudijskoj Arabiji je zaista nešto posebno. Ne mogu da dočekam da vidim krajnji rezultat ovog projekta."

Ostrvo Sheybarah

Foto: Red Sea Global

Red Sea Global tim opisuje projekat na Sheybarah ostrvu kao "nešto što nikada pre nije izgrađeno". Za razvoj smeštajnih jedinica angažovali su dubajski Killa Design, za ono što smatraju jednim od njihovih najambicioznijih projekata.

Ostrvo Sheybarah

Foto: Red Sea Global

Vile na vodi izgledaju kao futurističke čelične sfere koje lebde iznad površine vode, savršeno reflektujući more, nebo i koralne grebene ispod. Ovaj dizajn je inspirisan prirodnim okruženjem ostrva, posebno koralima, što je rezultiralo stvaranjem ovog kružnog efekta. Ovaj kružni dizajn simbolizuje jedinstvo, integraciju i celovitost.

Ostrvo Sheybarah

Foto: Red Sea Global

S druge strane, kopnene vile su dizajnirane da podsećaju na peščane dine pustinje, pažljivo postavljene kako bi gostima pružile maksimalnu privatnost.

Ahmad Ismail, izvršni direktor u Red Sea Global, istakao je koliko je važno očuvanje okoline. Objasnio je da su jedinstvene "orb" strukture proizvedene van lokacije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Vile se zatim prevoze iz fabrike preko mora, a potom pažljivo istovaruju na montažnu ploču. Ovaj detaljan pristup osigurava da se vile mogu postaviti na vodu bez ometanja okoline i osetljive prirode okruženja. S obzirom na njihovu značajnu masu od oko 120 tona, svaki korak u ovom procesu zahteva najveću pažnju kako bi se osigurala sigurnost i struktura i okoline.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;