SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Lafarge Beton, nova proizvodna lokacija u Beogradu

25.06.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Prateći trend dinamičnog rasta i zahteva građevinskog sektora kao najvećeg zamajca srpske privrede, Lafarge Beton je otvorio novu proizvodnu lokaciju na Savskom nasipu, na Novom Beogradu. Četvrta betonska baza na teritoriji Beograda zaokružuje mrežu proizvodnih lokacija, omogućujući kako lokacijski, tako i proizvodnim kapacitetom, najadekvatniji odgovor na potrebe kupaca i projekte u najavi.

Lafarge Beton, nova proizvodna lokacija u Beogradu

Proizvodnja sveže betonske mešavine na novoj lokaciji obavljaće se na betonskoj bazi marke Schwing Stetter, zapremine mešalice 2.2m³ i proizvodnog kapaciteta 100m³/h. Sistem za grejanje betona osigurava neometane isporuke betona i sa ove proizvodne lokacije u ekstremnim zimskim vremenskim uslovima. Četiri silosa za različite tipove cementa, ukupnog kapaciteta 900t, omogućavaju potpunu autonomiju proizvodnje i isporuke najrazličitijih proizvoda od betona, shodno potrebama tržišta.

Lafarge Beton, nova proizvodna lokacija u Beogradu

Kao i na ostalim Lafarge betonskim bazama, pored standardnih i specijalnih Ultra Seria betona, portfolio proizvoda je bogatiji za ECOPact, beton sa redukovanim sadržajem ugrađenog ugljenika za 30% u odnosu na standardne betone. ECOPact proizvodi predstavljaju odgovor kompanije  Lafarge na sve veći zahtev za građevinskim materijalima sa smanjenim uticajem na životnu sredinu i doprinos u borbi protiv klimatskih promena.

Menadžment kontrole kvaliteta komponentnih materijala i sveže betonske mešavine, najsavremenija tehnologija proizvodnje betona i pažljivo birana lokacija za novi proizvodni pogon, obezbediće isporuku betona prema standardu i zahtevanom kvalitetu, pravdajući poziciju lidera u proizvodnji betona na domaćem tržištu i najsigurnijeg oslonca građevinskog sektora Srbije.

- Akvizicija betonske baze na Savi, predstavlja još jedan dokaz o namerama kompanije Lafarge da podrži građevinarstvo Srbije, ulažući u novu opremu i resurse. Investiranje u segment betona, u koji je u poslednje 3 godine uloženo preko 5 miliona evra, šireći kapacitete, flotu i zapošljavajući nove radnike, predstavlja najbolji odgovor na zahteve sve izazovnijeg i ambicioznijeg domaćeg građevinskog sektora.- izjavio je Goran Kujović, direktor sektora Lafarge Beton.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


MORAVACEM-300X250-BANNER
LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;