INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Holcim Srbija“ od danas u CRH grupi

03.08.2015. | Tanjug

Fabrika cementa „Holcim Srbija“ iz Popovca kod Paraćina, pridružila se globalnoj kompaniji za građevinske materijale CRH, saopštila je danas Informativna služba Cementare.

- Današnji dan označava veliku prekretnicu za „Holcim Srbiju“ i cementaru Novi Popovac koja se pridružuje CRH Grupi kao deo najveće ikada preduzete transakcije - navodi u saopštenju menadžer komunikacija Holcima, Aleksandar Milošević.

Ova transakcija je deo globalnog dogovora, na osnovu kojeg je CRH kupio određenu imovinu Lafarža i Holcima u ukupnoj vrednosti 6,5 milijardi evra, objašnjava se u saopštenju, i podseća da je CRH danas objavila da je dovršen proces preuzimanja „Holcima Srbija“.

- Odluka CRH-a da kupi ove kompanije demonstrira poverenje u njihov snažan učinak i performanse u regionu - ocenjuje se u saopštenju, i dodaje - da će one sada, kao deo CRH-a, imati pristup globalnoj kompanijskoj ekspertizi, najboljim praksama, inovacijama i veštinama čitave CRH grupe.

- Danas izražavamo toplu dobrodošlicu za 15.000 novih kolega koji se pridružuju CRH-u. Njihova stručnost i talenat u kombinaciji sa snagom trenutno zaposlenih, omogućavaju CRH-u da bude korak bliže svom cilju, a to je da postane vodeća  svetska kompanija u industriji građevinskih materijala - rekao je izvršni direktor CRH-a Albert Manifold.

Kako je istakao, kompanije koje CRH sada preuzima, a koje se odlično geografski uklapaju u postojeće operacije CRH-a, imaju snažnu preformansu u svojim oblastima rada.

- Integracija nove visokokvalitetne imovine, preuzete na osnovu procenjene atraktivne vrednosti i u pravo vreme, osnažiće naše prisustvo na mnogobrojnim ključnim tržištima i obezbediće nam nove platforme za strateški rast. To će nam dodatno poboljšati efikasnost, ubrzati proces inovacija i čak obezbediti bolju uslugu i našim kupcima - poručio je Manifold.

Na globalnom nivou, transakcija će udvostručiti kapacitete proizvodnje cementa CRH i proširiti portfolio u agregatima i gotovim betonima. Kao rezultat, CRH postaje treća po veličini kompanija u svetu u industriji građevinskih materijala, i druga u agregatima.

U saopštenju se ističe da ovo preuzimanje predstavlja deo globalne transakcije koja uključuje i najvećeg proizvođača cementa u centralanoj Kanadi, što se odlično uklapa sa postojećim poslovanjem „US Materials“, i što će osnažiti CRH poziciju u ovom ključnom severnoameričkom regionu.

- CRH će integrisati novopreuzetu imovinu na 685 lokacija i u 11 zemalja, ovaj proces će biti direktno nadgledan od strane izvršnog direktora i višeg operativnog tima. Broj zaposlenih u CRH će se povećati za 15.000 radnika tako da će ukupan broj biti 91.000 zaposlenih - precizira se u saopštenju.

Akcionari CRH su odobrili ovu transakciju u martu, a odobrenje Evropske komisije je dobijeno u aprilu ove godine.

CRH je vodeća internacionalna grupa u oblasti građevinskih materijala, koja zapošljava 91.000 radnika na blizu 4.000 operativnih lokacija u 37 zemalja širom sveta. Sa tržišnom kapitalizacijom od 22 milijarde evra (jul 2015), CRH je najveća kompanija u industriji građevinskih materijala u severnoj Americi i treća na svetu.

Grupa ima lidersku poziciju u Evropi kao i uspostavljenu stratešku poziciju na tržištima u razvoju u Aziji i Južnoj Americi. CRH se nalazi na listi „Fortune 500“ i konstitutivni je član FTSE 100 indeksa i ISEQ 20 sa American Depositary Shares kotiranim na Njujorškoj berzi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;