Obnova dela Urgentnog centra KCS

04.05.2009. | Danas

Iz gradskog budžeta izdvojeno je 45 miliona dinara za rekonstrukciju dela Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije. Ovim sredstvima biće rekonstruisano Odeljenje hirurgije, kao i Centralna jedinica intenzivne nege za lečenje neurohirurške i torakalno abdominalne traume.

foto: nadstrešnica Urgentnog centra od Lexan-a.

- Ovo je izuzetno važan projekat za Beograd, jer Urgentni centar zbrinjava od 60 do 70% svih hitnih medicinskih slučajeva, a postojeće stanje u toj ustanovi sada nije zadovoljavajuće. Očekujem da rekonstrukcija ova dva odeljenja počne vrlo brzo, posle čega će nivo zdravstvenih usluga u ovom centru biti na znatno višem nivou - rekla je Dragana Jovanović, gradska sekretarka za zdravstvo.

Izdvojena sredstva biće dovoljna da se izvrši kompletna rekonstrukcija dva odeljenja Urgentnog centra, ali i da se nabavi neophodna medicinska oprema.

Urgentni centar je jedinstvena visokospecijalizovana ustanova za lečenje teško povređenih i kritično obolelih pacijenata. Svi dijagnostički postupci i lečenje obavljaju se u najkraćem roku i bez zakazivanja. Bolnički deo ima kapacitet od oko 300 postelja, od kojih 80% pripada intenzivnoj nezi i specijalizovanim jedinicama. Centar radi 24 sata, 365 dana u godini.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !
novosadjanin 02.11.2020.
Gospodine Nenade, slazem se u celini Vaseg ...