Obnova dela Urgentnog centra KCS

04.05.2009. | Danas

Iz gradskog budžeta izdvojeno je 45 miliona dinara za rekonstrukciju dela Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije. Ovim sredstvima biće rekonstruisano Odeljenje hirurgije, kao i Centralna jedinica intenzivne nege za lečenje neurohirurške i torakalno abdominalne traume.

foto: nadstrešnica Urgentnog centra od Lexan-a.

- Ovo je izuzetno važan projekat za Beograd, jer Urgentni centar zbrinjava od 60 do 70% svih hitnih medicinskih slučajeva, a postojeće stanje u toj ustanovi sada nije zadovoljavajuće. Očekujem da rekonstrukcija ova dva odeljenja počne vrlo brzo, posle čega će nivo zdravstvenih usluga u ovom centru biti na znatno višem nivou - rekla je Dragana Jovanović, gradska sekretarka za zdravstvo.

Izdvojena sredstva biće dovoljna da se izvrši kompletna rekonstrukcija dva odeljenja Urgentnog centra, ali i da se nabavi neophodna medicinska oprema.

Urgentni centar je jedinstvena visokospecijalizovana ustanova za lečenje teško povređenih i kritično obolelih pacijenata. Svi dijagnostički postupci i lečenje obavljaju se u najkraćem roku i bez zakazivanja. Bolnički deo ima kapacitet od oko 300 postelja, od kojih 80% pripada intenzivnoj nezi i specijalizovanim jedinicama. Centar radi 24 sata, 365 dana u godini.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...