Obnova dela Urgentnog centra KCS

04.05.2009. | Danas

Iz gradskog budžeta izdvojeno je 45 miliona dinara za rekonstrukciju dela Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije. Ovim sredstvima biće rekonstruisano Odeljenje hirurgije, kao i Centralna jedinica intenzivne nege za lečenje neurohirurške i torakalno abdominalne traume.

foto: nadstrešnica Urgentnog centra od Lexan-a.

- Ovo je izuzetno važan projekat za Beograd, jer Urgentni centar zbrinjava od 60 do 70% svih hitnih medicinskih slučajeva, a postojeće stanje u toj ustanovi sada nije zadovoljavajuće. Očekujem da rekonstrukcija ova dva odeljenja počne vrlo brzo, posle čega će nivo zdravstvenih usluga u ovom centru biti na znatno višem nivou - rekla je Dragana Jovanović, gradska sekretarka za zdravstvo.

Izdvojena sredstva biće dovoljna da se izvrši kompletna rekonstrukcija dva odeljenja Urgentnog centra, ali i da se nabavi neophodna medicinska oprema.

Urgentni centar je jedinstvena visokospecijalizovana ustanova za lečenje teško povređenih i kritično obolelih pacijenata. Svi dijagnostički postupci i lečenje obavljaju se u najkraćem roku i bez zakazivanja. Bolnički deo ima kapacitet od oko 300 postelja, od kojih 80% pripada intenzivnoj nezi i specijalizovanim jedinicama. Centar radi 24 sata, 365 dana u godini.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...