Obnova dela Urgentnog centra KCS

04.05.2009. | Danas

Iz gradskog budžeta izdvojeno je 45 miliona dinara za rekonstrukciju dela Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije. Ovim sredstvima biće rekonstruisano Odeljenje hirurgije, kao i Centralna jedinica intenzivne nege za lečenje neurohirurške i torakalno abdominalne traume.

foto: nadstrešnica Urgentnog centra od Lexan-a.

- Ovo je izuzetno važan projekat za Beograd, jer Urgentni centar zbrinjava od 60 do 70% svih hitnih medicinskih slučajeva, a postojeće stanje u toj ustanovi sada nije zadovoljavajuće. Očekujem da rekonstrukcija ova dva odeljenja počne vrlo brzo, posle čega će nivo zdravstvenih usluga u ovom centru biti na znatno višem nivou - rekla je Dragana Jovanović, gradska sekretarka za zdravstvo.

Izdvojena sredstva biće dovoljna da se izvrši kompletna rekonstrukcija dva odeljenja Urgentnog centra, ali i da se nabavi neophodna medicinska oprema.

Urgentni centar je jedinstvena visokospecijalizovana ustanova za lečenje teško povređenih i kritično obolelih pacijenata. Svi dijagnostički postupci i lečenje obavljaju se u najkraćem roku i bez zakazivanja. Bolnički deo ima kapacitet od oko 300 postelja, od kojih 80% pripada intenzivnoj nezi i specijalizovanim jedinicama. Centar radi 24 sata, 365 dana u godini.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...