INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Protest podizvođača zbog Žeželjevog mosta

16.07.2014. | Dnevnik

Radnici novosadskog preduzeća „Pro industri“ i iz firme „LS kran“ u Rumi protestvovaće u danas (16. jul 2014.) na Beogradskom keju, pošto im beogradsko preduzeće „Mostogradnja“ nije platilo izvedene radove na Žeželjevom mostu. Iz „Mostogradnje“ na ovu vest nisu reagovali.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Prema rečima vlasnika i direktora „Pro industri“ Jovana Brkića njegova firma od „Mostogradnje“  već sedam meseci ne može da naplati 15,5 miliona dinara, dok „LS kran“ potražuje od „Mostogradnje“ 53 miliona dinarama. Današnji najavljeni protest biće drugi po redu a prema najavama iz ove dve firme, protesta će biti i nadalje, sve dok „Mostogradnje“ ne bude uplatila bar deo duga. 

-  Čudno je da firma protestvuje protiv firme, ali to je sada realnost. Ne mogu kao vlasnik i direktor preduzeća „Pro industri“ da dozvolim da mi preduzeće posrće zbog tuđe neposlovnosti. Već sedam meseci pokušavam na lep način da naplatim izvodene radove  na mostu – kazao je za „Dnevnik“ vlasnik „Pro industri“ Jovan Brkić.

Prema Brkićevim rečima „Pro industri“ svojim radnicima ne duguje ni dinara, zahvaljujući tome što je angažovan na više projekata istovremeno, pa se tako dovija ne bi li radnici dobili plate na vreme. Direktor „LS kran“, Janko Lalić ističe da protestom pokušavaju da obaveste javnost, ali i skrenu pažnju odgovornima, ukoliko nisu sasvim upoznati s problemima u vezi isplate za urađene poslove.

- Pretpostavljam da „Mostogradnja”ne bi zadržavala novac da ga je dobila od države, pa protestom želimo da skrenemo pažnju na položaj u koji su došle naše firme i to ne svojom krivcom. Ukupno pet malih firmi je radilo na projektu Žeželjevog mosta i dokazalo da mogu biti nosioci velikog poduhvata.  Dugovi koje imamo kod „Mostogradnje“ naša mala preduzeća vode  u stečaj  – upozorio je Lalić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;