INFONET-468X60-BANNER

Pomoć za žrtve poplava – crep za 100 novih krovova

16.06.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Situacija u poplavljenim regionima na Balkanu stišava se samo polako, u nekim delovima Bosne i Srbije nove padavine ponovo su izazvale uznemirenje – ono što u svakom slučaju ostaje kao trajna posledica su mulj i uništene kuće. Po procenama „Evropske banke za obnovu i razvoj“ (EBRD) šteta nastala usled katastrofalnih poplava iznosiće 3 milijarde evra.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Кriznim područjima predstoje radovi na čišćenju i može započeti obnova. Katastrofa je najteže pogodila delove Srbije i BiH. Da bi žrtvama pogođenim poplavama u ovim regionima što brže ponovo obezbedili krov nad glavom „Tondach Gleinstätten“ i „Wienerberger“ žrtvama poplave odmah stavljaju besplatno na raspolaganje svoje proizvode: crep i blokove za zidanje.

- Pomoć ljudima u ovom regionu za nas uživa najveći prioritet. Brzo se moramo pobrinuti za to da pogođeni opet imaju krov nad glavom i da ponovo bude uspostavljena neophodna infrastruktura kao što su vrtići, škole i bolnice. Pored brojnih humanitarnih organizacija želimo i mi da, u okviru svojih mogućnosti, damo svoj doprinos za brzu obnovu. Podržaćemo žrtve poplave pokrivanjem krovova za 100 kuća – rekli su Martin Olbrich i Marcus Pechlaner, članovi uprave „Tondach Gleinstätten“ AG.

I „Wienerberger“ i „Pipelife“ takođe pomažu žrtvama poplava kontingentima građevinskog materijala koji će biti isporučeni pogođenim regionima. „Tondach“ i „Wienerberger“ imaju proizvodne i prodajne jedinice u pogođenim regionima. Za brzu pomoć ugroženi mogu direktno da stupe u kontakt sa humanitarnim organizacijama na licu mesta. Koordinaciju isporuke pomoći za krov u zemljama vrše sledeće lokalne humanitarne organizacije:

  • Hrvatska: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14, P.P.93, HR- 10 001 Zagreb
  • Srbija: Hausing Centar, Jaše Prodanovića 16, RS-11000 Beograd
  • Bosna i Hercegovina: Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije Sarajevo, Direkcija Sarajevo, Nikole Šopa 50a, BiH - 71 210 Ilidža

- Razmere ove katastrofalne poplave su enormne. Za nas je zato važno da brzo i nebirokratski pomognemo ljudima u pogođenim regionima. Pogođene porodice mogu da se jave direktno navedenim a pre svega lokalnim humanitarnim organizacijama. Sve isporuke pomoći idu centralno preko uhodanih i zvaničnih mesta, da bi ispruke išle do žrtava poplave što efikasnijim putem. Veoma se radujemo da direktno na licu mesta možemo pomoći našim građevinskim materijalima, tako da ljudi ponovo mogu sagraditi svoj dom i da bi se osećali sigurnim u njemu – rekli su članovi uprave „Tondach Gleinstätten“ AG.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;