SFSOPLATE-468X60-BANNER

Novi Sad: Bageri kreću u junu

19.03.2014. | Novosti

Radovi na novom bulevaru, koji će Ulicu Bate Brkića da poveže s Futoškom, trebalo bi, kako je najavio direktor JP "Zavod za izgradnju grada" Goran Višnjić, da počnu u junu. Očekuje se da vlasnici 44 parcele, preko kojih treba da "pređe" produžetak saobraćajnice, budu isplaćeni do kraja meseca.

Za ove, kao i troškove izrade projektne dokumentacije, podsećamo, iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 250 miliona dinara. Procenu vrednosti pojedinačnih parcela uradio je sudski veštak, a svoju procenu dala je i Poreska uprava.

- Poslove eksproprijacije, odnosno, sada već isplate vlasnicima parcela planiramo da završimo do kraja meseca – objašnjava Višnjić. - Ovom složenom poslu prišli smo izuzetno obazrivo, a za neke od parcela, koje su imale više vlasnika, proglašavali smo javni interes, kako ne bi bilo problema.

Izgradnja moderne saobraćajnice sa četiri trake, koja bi trebalo da prođe kroz Satelit i, na taj način, na još jednom mestu poveže Novo naselje s Futoškim putem, predstavlja jedan od najznačajnijih ovogodišnjih projekata ZIG.

- Realno je očekivati da se u junu u Ulici Bate Brkića pojave prve mašine. I za ovaj posao, kao i uvek, poštovaćemo Zakon o javnim nabavkama. Na taj način, i pored toga što je postupak donekle komplikovan i može da bude dug, kako se i ranije pokazalo, možemo ostvariti značajne uštede – precizira Višnjić.

Produžetak Ulice Bate Brkića biće od izuzetnog značaja ne samo za građane Novog Naselja i Novog Sada, već i gradska komunalna preduzeća. U planovima "Tržnice", naime, predviđeno je renoviranje, proširenje i natkrivanje Satelitske pijace, ali, početak posla zavisi od dinamike radova na budućem gradilištu u Bate Brkića, koja će prolaziti neposredno pored pijace. I JKP "Novosadska toplana" je predvidela izgradnju vrelovoda, s priključcima, na budućoj saobraćajnici...

Rasterećenje glavnih pravaca

Osim što bi nova saobraćajnica rasteretila glavne pravce u Novom naselju, a pre svega raskrsnicu Bulevara Jovana Dučića i Bulevara Slobodana Jovanovića, u ZIG navode da bi se time stvorili i preduslovi za početak komunalnog uređenja naselja Tozinovac, u kojem nema ni osnovne komunalne infrastrukture.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;