INFONET-468X60-BANNER

Čoka: Spas od prokišnjavanja

29.10.2013. | Dnevnik

Zgrada u kojoj su smešteni opštinska administracija Čoke, Katastar nepokretnosti, Poreska uprava, Centar za socijalni rad i Stonoteniski klub "Čoka", biće uskoro zaštićena kosim krovom umesto dosadašnjeg ravnog. Objekat je izgrađen pre više od pola veka za potrebe Srednje poljoprivredne stočarske škole, koja je 1970. godine ugašena, pa ju je preuzela opština, a već duže vreme problem problem predstavlja prokišnjavanje ravnog krova.

Započeti radovi bi trebalo da se završe do zime. Predsednik čokanske opštine Ferenc Balaž kaže da je ulaganje sedam miliona dinara u ovu zgradu jedna od najznačajnih ovogodišnjih investicija iz opštinske kase. Pored otklanjanja problema sa prokišnjavanjem, poboljšaće se energetska efikasnost zgrade, jer pored postavljanja kosog krova iznad centralnog dela zgrade čija je površina oko 500 kvadratnih metara, uradiće se termoizolacija fasade, postaviti novi oluci i gromobran.

Projekat za rekonstrukciju je urađen za celu zgradu, a predviđeno je da se naredne godine radovi nastave na delu objekta gde su smešteni Centar za socijalni rad i Stonoteniski klub.

- Nije toliki problem estetski izgled zgrade, već sve izraženije prokišnjavanje prostorija na spratu i samo održavanje građevine. Poslednjih godina problemi su sve izraženiji i zbog loše termičke i hidroizolacije. Ulaganja će se isplatiti za nekoliko godina kroz uštedu energenata i na troškovima tekućeg održavanja – ukazuje Balaž.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;