INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sremska Mitrovica: Nastavak ulaganja u školstvo

03.09.2013. | SirmiumInfo

Gradska uprava za obrazovanje nastavlja sa ulaganjem u obrazovanje i radovima u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Sremska Mitrovica. U planu je rekonstrukcija pojedinih osnovnih i srednjih škola, u cilju kvalitetnije nastave i boljih uslova za obrazovanje. U okviru rekonstrukcije osnovnih škola u planu je rekonstrukcija Osnovne škola "Slobodan Bajić Paja" u Manđelosu, što je, prema rečima načelnice gradske uprave za obrazovanje Mirjane Pjevac, jedna od najvećih investicija ove godine.

- Cela škola je u veoma lošem stanju već duže vreme, a u toku je rekonstrukcija ovog objekta, koji će omogućiti učenicima ovog fruškogorskog sela da nastavu pohađaju u uređenom i opremljenom prostoru, koji pruža znatno bolje uslove za rad – objasnila je načelnica Pjevac.

Pored ovih, planirani su i radovi u drugim školama na teritoriji grada – popravka krovne opšivke u OŠ "Boško Palkovljević Pinki", molerski i sanitarni radovi u OŠ "J.ovan Jovanović Zmaj" u Martincima, molerski radovi u OŠ "Jovan Popović" u Velikim Radincima, a u planu je da se do početka grejne sezone izvrši gasifikacija škole u Noćaju.

Pored planiranih, u pojedinim mitrovačkim osnovnim školama su, u okviru priprema za novu školsku godinu, završeni značajni radovi. Tako je u OŠ "Dobrosav Radosavljević Narod" iz Mačvanske Mitrovice napravljena ostava za ogrev, jer je njihov dotadašnji prostor bio neupotrebljiv, s obzirom na zastarelu i nebezbednu konstrukciju. Okrečena je kompletna unutrašnjost sremskomitrovačke OŠ "Sveti Sava" – učionice, hodnici i hol, a vršeni su molerski radovi i u drugim osnovnim školama u skladu sa njihovim potrebama.

Prema rečima resorne načelnice Pjevac, Uprava za obrazovanje planira nabavku određene opreme u pojedinim školama, kao što je nabavka školskih klupa i stolica u školama "J. J. Zmaj" u Martincima i "Sveti Sava" u Sremskoj Mitrovici, te opremljena je i senzorna soba u mitrovačkoj ŠOSO "Radivoj Popović".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;