INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novom Pazaru nedostaju razvijena infrastruktura i strane investicije

28.08.2013. | E-kapija

Nedovoljno razvijena infrastruktura, odsustvo stranih investicija, nedovoljna koordinacija u radu lokalnih i republičkih organa i instititucija, mala zastupljenost privrede u programima za dodelu bespovratnih budžetskih sredstava, nedovoljna ovlašćenja inspekcija na lokalnom nivou u rešavanju problema u oblasti saobraćaja i odsustvo pravne sigurnosti u poslovanju, ključni su problemi u poslovanju privrede Novog Pazara, zaključak je sastanka Regionalne privredne komore Kraljevo i Gradske uprave Novog Pazara koji je održan 26. avgusta 2013. godine u Novom Pazaru.

Privrednicima su se obratili Petrašin Jakovljević, predsednik Regionalne privredne komore Kraljevo, Miroslav Tlačinac, potpredsednik RPK Kraljevo, Zvonko Tufegdžić, generalni sekretar RPK Kraljevo i Ramiz Paljevac, načelnik odeljenja za privredu Gradske uprave Novog Pazara.

Na sastanku je ukazano na značaj direktnog kontakta sa privrednicima, kako bi se definisali prioritetni problemi privrede sa područja Novog Pazara i u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, nadležnim ministarstvima i Narodnom bankom Srbije sagledale mogućnosti za prevazilaženje istih.

Takođe, privrednici Novog Pazara i prestavnici lokalne uprave su ukazali na značaj i neophodnost saradnje sa RPK Kraljevo kako bi zajednički našli mogućnosti za rešavanje ključnih problema u poslovanju u cilju stvaranja povoljnijeg privrednog ambijenta i ravnomernog regionalnog razvoja.

Sastanak sa privrednicima u Novom Pazaru je jedan u nizu planiranih koji će se održati i u drugim lokalnim samoupravama sa teritorije Komore Kraljevo.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;