INFONET-468X60-BANNER

Najveći izvoznici "U.S. Steel", "Jugoimport SDPR" i "Petrohemija"

08.06.2009. | Biznis

Najveći izvoznici iz Srbije u prva četiri meseca ove godine su preduzeća "U.S. Steel", "Jugoimport SDPR", HIP "Petrohemija", "Tigar gume" i "Loher elektro" iz Subotice, pokazali su podaci Privredne komore Srbije.

Na listi najvećih izvoznih preduzeća slede "Hemofarm", "Impol Seval" iz Sevojna, "Tarkett" iz Bačke Palanke, Valjaonica bakra iz Sevojna i "Tetrapak".

Posmatrano pojedinačno prema proizvodima i zemljama u koje se izvozi, glavni izvozni proizvod "U.S. Steel" u prva četiri meseca bio je beli lim debljine do 0,2 milimetra, koji je najviše izvožen u Italiju, a zatim u Portugal, Holandiju i Egipat, a vrhu su i toplovaljani proizvodi debljine od 4,75 do 10 milimetara, koji su takođe najviše izvoženi u Italiju.

Najveći izvozni proizvod "Jugoimport SDPR" nije oružje, već odeća za muškarce i dečake, koja se najviše izvozi u Irak, a slede bombe, granate, torpeda, mine, rakete i artiljerijsko oružje, koji se takođe najviše izvoze u Irak.

Gledano pojedinačno "Petrohemija" je najveći izvoz ostvarila u Ukrajinu, a sledi Italija gde je najviše izvožen polietilen različite specifične gustine.

"Tigar gume" svoje proizvode su u prva četiri meseca ove godine najviše izvozile u Veliku Britaniju, Francusku i Rusiju, a glavni izvozni proizvod preduzeća "Loher" bili su delovi za mašine, koji su najviše izvoženi u Nemačku.

Na listi prvih deset proizvoda u izvozu Srbije u aprilu prvo mesto zauzeo je kukuruz, u januaru i martu na prvom mestu bila je muška odeća, a u februaru delovi za mašine, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

U vrhu izvozne liste u prva četiri meseca ove godine u vrhu su obično bile i maline, valjani proizvodi presvučeni kalajem, lekovi za maloprodaju, hula hop čarape, televizijski prijemnici, spoljne gume za putničke automobile, limovi...

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;