INFONET-468X60-BANNER

Retrospektiva 2023. u Tehnomarketu kroz nove proizvode i projekte

13.02.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Već 33 godina arhitekte i dizajneri uspešno implementiraju Tehnomarket proizvode na više od 8.000 projekata u svetu. Kompanija koja dizajnira i proizvodi svoje sopstvene profile i sisteme na tržištu se diferencira slušajući arhitekte i nudeći svoja rešenja za njihove briljantne ideje.

Ekstruzija profila

Ekstruzija profila (Foto: Tehnomarket)

U ponudi kompanije Tehnomarket nalazi se čitav proces od proizvodnje profila do gotovog prozora, ostakljene i ventilisane fasade.

Ovaj proces obuhvata najpre ekstruziju profila i njihovu plastifikaciju Chrome Free tehnologijom. Sistemi prozora i vrata LINEAL namenjeni su krajnjim kupcima i distributivnim partnerima iz različitih država. Brend LINEAL Therm najrasprostranjeniji je energetsko efikasni proizvod firme. U 2023. godini ugrađen je na još četiri objekta u Bruklinu, na Menhetnu i Long Ajlendu od kojih se posebno ističe luksuzni kompleks stanova Post House Boerum Hill.

Boerum Hill, LINEAL Therm, New York

Boerum Hill, LINEAL Therm, New York (Foto: Tehnomarket)

Misija kompanije je proizvodnja visokokvalitetnih proizvoda od aluminijuma, sa minimalnim efektom na prirodu. Produktivnost uz očuvanje životne sredine ostvarena je 2023. godine izgradnjom i puštanjem u rad solarne elektrane za sopstvene potrebe, jačine 630kWp, kojom se pokriva najveći deo potreba električne energije za celokupnu proizvodnju.

Ušteda energije i smanjenje CO2 omogućeni su kroz ovaj projekat. Tehnomarket je takođe razvio SOLAR sistem za podkonstrukcije solarnih panela, sa kojim nastavlja da prati svoju zelenu misiju.

U 2023. godini kompanija je dodala još jedan proizvod u portfolio fasadnih obloga za tržište Srbije koji se savršeno kombinuje sa VENT podkonstrukcijom za fasade - EQUITONE fiber cementne ploče. Equitone fasada takođe je našla primenu na Belgrade Waterfront projektu i to na objektu Eterna.

Eterna

Eterna, VENT i Equitone fasada (Foto: Tehnomarket)

Kao i do sada, Tehnomarket ponosno ističe svoje partnerstvo sa Alucoil kompanijom na polju prodaje Larson i Larcore fasadnih panela, Larson i Larcore protivpožarne zaštite do A2, koji između ostalog čine ventilisanu fasadu DC Towers u Beču ili na muzeju PRADA Fondazione u Milanu.

Iz 2023. Tehnomarket izdvaja projekat gradskog teatra u Kuvajtu u saradnji sa Svetlost Teatar kompanijom. U Tehnomarketu, pored prodaje Alucoil panela, može se izvršiti i potpuna obrada istih na CNC mašini kao i savijanje i zatvaranje ivica panela na Alu Bender mašini.

Kuvajt

Sabah Al Salem University City Hall, Kuvajt - Larcore paneli i VENT (Foto: Tehnomarket)

U sferi pratećih proizvoda firma je razvila T Fence, sistem aluminijumskih ograda, kao i brend INTERIO, sistem unutrašnjih pregrada. Ovim je otvoren novi prostor Tehnomarket proizvoda u dizajnu enterijera.

Tehnomarket konstantno traži, testira i razvija nove koncepte i nove proizvode kako bi zadovoljio stalno rastuće standarde aluminijumskih proizvoda na projektima. Od specifikacije do instalacije, njihov tim sarađuje sa arhitektama, dizajnerima i izvođačima na posebnim detaljima.

INTERIO sistem unutrašnjih pregrada

INTERIO sistem unutrašnjih pregrada (Foto: INTERIO NS Glass)

Tradicija izvođenja avangardnih i naprednih projekata čini Tehnomarket odabranom firmom najzahtevnijih arhitekata kada se radi o sistemima prozora, vrata, kompozitnim panelima, ostakljenim i ventilisanim fasada, obradom i proizvodnjom profila.

Kompaniju čine ljudi, pa je tako i protekle godine tim kompanije Tehnomarket postao snažniji i dobro se zabavio na tim building putovanju u Kopenhagen, kao i na raftingu na Tari pored mnogih drugih aktivnosti i pogodnosti kojima se uzdiže čitava korporativna kultura i okruženje u kome zaposleni ove kompanije borave.

T Fence

T Fence - novi sistem alu ograda (Foto: Tehnomarket)

Tokom 2023. Tehnomarket je podržao mnoge manifestacije poput Dana Orisa u Zagrebu i učestvovao na više sajmova od kojih se izdvajaju sajmovi u Banja Luci i Sarajevu. Pred sam kraj godine, u novembru, Tehnomarketu je uručeno priznanje za izuzetan doprinos u privredi Vojvodine, nagrada Lazar Dunđerski.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;