SFSOPLATE-468X60-BANNER

Sombor drugi put konkuriše za izgradnju puta Sombor-Vrbas

17.04.2013. | E-kapija

Grad Sombor će predati dokumentaciju za izgradnju puta Sombor-Kula-Vrbas Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave, uključujući i deonicu Sombor-Bezdan-Kolut-Bački Breg. To podrazumeva da je Grad donoseći planove generalne regulacije naseljenih mesta na teritoriji Grada Sombora, koja se nalaze na trasi navedenog državnog puta imao u vidu izgradnju državnog puta prvog reda i planirao odgovarajuće obilaznice oko naseljenih mesta i ugradio ih u svoje urbanističke planove.

Grad Sombor je jedan od prvih aktera koji je tražio da se državni put prvog reda Sombor-Kula-Vrbas unese u Prostorni plan Republike Srbije, kao jedan od prioritetnih putnih pravaca još u postupku javne rasprave i javnog uvida na Nacrt prostornog plana RS. U tome se na kraju i uspelo i put je kao takav ucrtan u Prostorni plan RS.

Na navedenom konkursu Grad Sombor je radio u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka, koja vodi aktivnosti i objedinjuje dokumentaciju svih aktera koji učestvuju na konkursu i predaje dokumentaciju Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;