INFONET-468X60-BANNER

Otvorena nova fontana i rekonstruisani gradski trg u Valjevu

17.04.2012. | E-kapija

Fontana sa uređenim stazama, zelenim površinama, cvećem i dekorativnim šibljem na novom trgu, kao i nakon dužeg vremena uređen i obnovljen centralni gradski trg, od sada krase najuže gradsko jezgro u Valjevu stvarajući skladnu ambijentalnu celinu sa rekonstrusanom Karađorđevom ulicom.

Projekat izgradnje novog trga kod "Limenke", uređenja gradskog trga i izgradnje fontane, kao i rekonstrukciju nekoliko lokalnih puteva i ulica finansiralo je Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku sredstvima u iznosu od 80 miliona dinara, a izvođač radova je bilo građevinsko preduzeće "Ingrap-omni", saopšteno je na sajtu grada Valjeva.

Fontanu je svečano pustio u rad simboličnim bacanjem novčića ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić koji je u proteklom periodu iz sredstava republičkog budžeta odobrio realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata u Valjevu u ukupnom iznosu od oko 300 miliona dinara.

- Zahvaljujući Vladi Srbije i pre svega ministarstvu infrastrukture i energetike, gradskoj Direkciji, izvođaču radova, sada u Valjevu imamo jednu lepu celinu koju upotpunjuje novi trg sa fontanom i obnovljen centralni trg. Planiramo i da parterno uredimo ceo ovaj prostor kao i dvorište iza "Limenke" i na taj način stvorimo kvalitetniji ambijent za bolji život naših sugrađana - izjavio je gradonačelnik Zoran Jakovljević.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;