INFONET-468X60-BANNER

"Impol Seval" iz Sevojna ulaže 27 miliona evra u nove tehnologije u 2012. godini

21.11.2011. | Tanjug

Generalni direktor Valjonice aluminijuma "Impol Seval" iz Sevojna Ninko Tešić izjavio je u subotu (19. novembra 2011. godine) da u toj fabrici od početka godine nije bilo otpuštanja i da je broj radnika ostao isti kao i na početku godine.

- Broj zaposlenih je ostao na skoro istom nivou, primili smo 24 nova mlada radnika, više kao zamenu za prirodni odliv, i gotovo svi su dobili stalni radni odnos, iako je naša praksa da za stalno zapošljavamo tek posle šest meseci tokom kojih ocenjujemo. U 99,9% slučajeva svi naši radnici posle tog probnog perioda zasnuju stalni radni odnos - rekao je Tešić.

On je naveo da novi radnici dolaze sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, nakon sprovedenih testiranja obavljenih u saradnji sa tom službom.

- Iako se naredna godina najavljuje kao teška, u preduzeću "Impol Seval" neće biti otpuštanja - tvrdi Tešić, navodeći da će se u slučaju da kriza udari svom silinom naći prostora da se racionalnom internom ekonomijom dođe do redukcije troškova i optimalne proizvodnje.

- Najavljuje se teška godina, videli smo to još pre pet-šest meseci, jer je opao nivo narudžbina. U ovoj godini nismo izgubli ni jednog kupca, naprotiv proširili smo listu kupaca, ali jednostavno oni malo manje kupuju nego što je to bio slučaj u 2010. i u prvoj polovini 2011. godine - rekao je Tešić.

- Očekujemo smanjenje obima, ali investiramo više od 27 miliona evra. Naredne godine trebalo bi da nam, negde u avgustu, bude stavljena u funkciju najveća investicija, a to je proizvodna linija za bojenje. Ne planiramo da u idućoj godini smanjujemo broj zaposlenih - naglasio je Tešić.

Prema njegovim rečima, u slučaju da "kriza bude toliko velika, to će nekim merama sprečiti, jer je interna ekonomija uvek nepresušan izvor da se troškovi redukuju i da se premosti period kada je velika recesija".

Tešić je ocenio da se praksa te firme da ne otpušta svoje radnike 2008. i 2009. godine pokazala dobrom, jer je u 2010. godini usledila rekordna proizvodnja i dobar plasman proizvoda. Takvo je opredeljenje i sada - da se investira i da u toj fabrici spremno dočekaju kretanje "strelice" privrednog rasta na gore u Evropi i pripremljeni izađu na evropsko tržište.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;