SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pajtić posetio preduzeće Keramika Kanjiža Plus

12.05.2011. | E-kapija

Predsednik Vlade AP Vojvodine, dr Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin posetili su preduzeće Keramika Kanjiža Plus gde su obišli proizvodne pogone i upoznali se sa proizvodnim procesom i asortimanom.

Fabrika Keramika Kanjiža Plus proizvodi zidne i podne keramičke pločice i keramičku galanteriju za enterijere i eksterijere u građevinarstvu.

"Pokrajinska Vlada je u protekle dve godine najveće uspehe zabeležila u oblasti zapošljavanja.", istakao je predsednik Vlade APV dr Bojan Pajtić i podsetio da je u Vojvodini zaposleno više od 30.000 ljudi, preko programa Sekretarijata za rad, novih tehnologija i Fonda za razvoj.

Ove godine Vlada pokreće još jednu važnu inicijativu podrške onim kompanijama koje su imale problema u procesu privatizacije, odnosno, onim kompanijama kojima je potreban dodatni podsticaj da bi razvijale svoje poslovanje. Kompanija Keramika Kanjiža Plus je imala probleme u procesu privatizacije, međutim, ti problemi su, sa novim vlasnicima, veoma uspešno rešeni.

"Danas smo ovde kako bismo pomogli i podstakli ovo preduzeće koje zapošljava 250 ljudi i koje posluje izuzetno uspešno, da bi se, kroz program zapošljavanja, sagledale mogućnosti za poboljšanje proizvodnje i povećanje broja zaposlenih.",  istakao je Pajtić.

"Keramika Kanjiža Plus već tri godine za redom povećava proizvodnju.", rekao je generalni direktor Đorđe Širadović.

Ovo preduzeće je, prema njegovim rečima, došlo do granice kada se radi tokom čitave sezone - od aprila do decembra - i to sa 100% kapaciteta. Tržište više nije ograničenje za ovo preduzeće, već kapaciteti. Roba, koja se ovde proizvodi je veoma tražena i konkurentna, o čemu svedoče i rezultati rada. Prošle godine postignuto je 30% izvoza od ukupnog prihoda koji iznosi 11 miliona evra. Ovo preduzeće u potpunosti pokriva svoje uvozne troškove izvozom.

Kako je istaknuto, proizvodi ove kompanije izvoze se na tržište bivše SFRJ, ali i na tržišta Jugoistočne i Zapadne Evrope, u Austriju, Norvešku, Grčku, Italiju, Rusiju, a bilo je čak izvoza i u Afriku.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;