INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Xypex utire put za zelenije konstrukcije - Izveštaj o smanjenju CO2

10.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Kreirajte zelenije sutra: Započnite svoje putovanje održivom gradnjom sa Xypex-om.

Ugljenični otisak

Ugljenični otisak (Foto: Magna Coop Waterproofing)

Xypex tim stručnjaka je posvećen da vam pomogne u implementaciji svojih održivih hidroizolacionih rešenja u vašim projektima. Odabirom Xypex-a, vi se pridružujete stalnorastućoj zajednici posvećenoj izgradnji betonskih konstrukcija koje ne samo da su izdržljivije, već i pozitivno doprinose zdravlju životne sredine i efikasnosti resursa.

KPMG je ocenio ugljenični otisak Xypex hidroizolacije u odnosu na neke od najpopularnijih hidroizolacionih materijala koji se trenutno koriste.

  • Tehnologija hidroizolacije Xypex kristalnih dodataka: Smanjuje ugrađeni ugljenik za približno 63% u poređenju sa tradicionalnim gumiranim asfaltom i 57% tokom svog životnog ciklusa u odnosu na HDPE membranske folije.
  • Xypex kristalna tehnologija hidroizolacije na površini: Postiže oko 65% manje ugrađenog ugljenika od gumiranog asfalta i 60% manje od HDPE membrane tokom svog životnog ciklusa.
  • Uloga Xypex proizvoda u smanjenju ugljičnog otiska: Xypex kristalna tehnologija ne samo da je vodootporna, već i samo-zaceljuje beton, produžava vek trajanja konstrukcije i smanjuje potrebu za popravkama, čime se dodatno smanjuje emisija ugljenika.

Podrška inicijativama ZELENE GRADNJE

Xypex proizvodi su smanjili nivo ugljenika u skladu sa sertifikatima zelene gradnje kao što su LEED i BREEAM, prepoznajući upotrebu materijala koji minimiziraju emisije ugljenika tokom životnog ciklusa zgrade. Upotreba kristalne hidroizolacije, umesto tradicionalnih  visokokoncentrovanih CO2 hidroizolacija, može doprineti dodatnim kreditima zbog inovativnog dizajna.

Smanjite svoj ugljenični otisak uz XYPEX proizvode

Xypex poziva profesionalce iz građevinarstva da istraže njihov izveštaj o smanjenju CO2 i vide kako Xypex inovativna tehnologija može doprineti ciljevima održivosti.

Za više informacija kontaktirajte Magna Coop Waterproofing.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;