INFONET-468X60-BANNER

Tiršova 2: Država i izvođači u pregovorima o finalnoj ceni izgradnje

29.03.2024. | eKapija

Nedavno je objavljeno da je na tender za izgradnju nove Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 stigla samo jedna ponuda koja nije prihvaćena zbog previsoke cene. Zatim je objavljen novi tender uz mogućnost pregovora oko cene.

Tiršova 2

Planirani izgled bolnice Tiršova 2 (Foto: Bexel Consulting)

Kako je objavio portal eKapija, Ministarstvo za javna ulaganja pregovaraće o ponuđenoj ceni sa konzorcijumom predvođenim firmom SMB gradnja DOO iz Subotice, koji je dao ponudu na prethodnom tenderu.

Očekuje se da će pregovori, koji se vode u okviru konkurentnog postupka, rezultirati usklađivanjem ponuđene cene, čime bi se omogućilo potpisivanje ugovora. Ministarstvo predviđa završetak pregovaračkog procesa unutar mesec dana, najkasnije do kraja aprila tekuće godine.

Procenjena vrednost projekta iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 miliona evra) bez PDV-a. Ovaj iznos predstavlja osnovu za pregovore sa konzorcijumom, a Ministarstvo je tražilo nezavisnu proveru tržišnih cena.

Povećanje cena građevinskog materijala, opreme i radne snage uticalo je na potrebu za revizijom procenjene vrednosti projekta. Ministarstvo naglašava da je, uprkos mogućnosti prihvatanja ponude bez dodatne provere, odlučilo da odgovorno pristupi analizi tržišta kako bi se osigurala opravdanost ponuđene cene, prenosi eKapija.

Podsetimo, konzorcijum u kome su SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović dostavio je ranije ponudu koja formalno ispunjava sve uslove tendera, ali je ocenjena kao neprihvatljiva zbog visine cene.

Nakon završetka pregovora, izabrani izvođači će imati rok od tri godine za završetak gradnje objekta koji će obuhvatati 61.923,98m², sa predviđenih 167-230 bolesničkih postelja i dodatnih 71 postelja u okviru dnevne bolnice, kao i 528 parking mesta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;