INFONET-468X60-BANNER

Humanost na delu: Moler Željko renovira deo porodilišta, podržite ga

14.02.2024. | Nova

U srcu Beograda, na Zvezdari, odvija se priča o humanosti koja nadilazi obične gestove dobrote. Željko Šutuljić, moler iz Ljiga, pogođen pričama o akušerskom nasilju i lošim uslovima u srpskim porodilištima, odlučio je da svojim radom i trudom doprinese poboljšanju uslova boravka budućih majki.

Krečenje

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Kako prenosi portal Nova, Željko je ponudio svoje usluge Gradskoj bolnici na Zvezdari, sa planom da renovira zidove na odeljenju patologije trudnoće.

Ovu plemenitu inicijativu pokrenula je Željkova supruga nakon što su se u javnosti pojavile brojne priče o teškim iskustvima trudnica. Uslovi u kojima se rađaju nove generacije Srbije često su daleko od prihvatljivih, sa zidovima prekrivenim buđi, neispravnim slavinama, ispucalim pločicama i oguljenim podovima.

Željko Šutuljić, koji je pre svega suprug i otac, osetio je potrebu da se angažuje i učini nešto konkretno. Kontaktirao je doktorku Svetlanu Erić, šeficu patologije trudnoće u Gradskoj bolnici Zvezdara, i predstavio joj svoj plan. Njegova ideja je bila da kompletno renovira zidove odeljenja, uključujući malterisanje, gletovanje i krečenje. Doktorka Erić bila je oduševljena predlogom, s obzirom na to da odeljenje nije renovirano osam godina i da su donacije bile retke.

Pored zidova, Željko je shvatio da su i podovi u lošem stanju i potrebni su im obnova i zamena. Stoga je proširio svoju inicijativu i pozvao druge da se pridruže akciji, donirajući materijal za podove i nove noćne ormariće za lične stvari pacijentkinja.

Željko je uspeo da pronađe sponzore za materijal potreban za radove na zidovima, ali još uvek traga za dodatnom pomoći za obnovu podova, navodi Nova. Njegov cilj je da radove započne oko 8. marta, simbolično na Dan žena, kako bi pokazao poštovanje i podršku svim majkama i budućim majkama.

Ova priča o Željku Šutuljiću nije samo priča o renoviranju prostora; to je priča o empatiji, solidarnosti i zajedništvu. U svetu gde često prevladavaju negativne vesti, Željko nas podseća na moć pojedinca da inicira promenu i doprinese boljem društvu. Ako želite da podržite ovu sjajnu inicijativu, možete se obratiti direktno Željku na broj 069707823 i doprineti materijalom za realizaciju ovog projekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;