INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd na vodi: Planovi za gradnju na lokaciji glavne autobuske stanice

24.11.2023. | Forbes Srbija

Projekat "Beograd na vodi" ulazi u novu fazu razvoja sa planovima za izgradnju na lokaciji glavne autobuske stanice (BAS), što će dovesti do značajne transaformacije ovog dela grada.

Beograd na vodi

Beograd na vodi (Foto: Pixabay)

Prema pisanju Forbes Srbija, 20. novembra su pokrenuta dva postupka za dobijanje lokacijskih uslova za izgradnju na ukupno 14 građevinskih parcela. Investitor, firma Beograd na vodi d.o.o, fokusira se na dva ključna dela ovog velikog kompleksa: glavnu autobusku stanicu i parcelu blizu starog železničkog mosta, u neposrednoj blizini Beogradskog sajma.

Autobuska stanica: Ključna tačka razvoja

Zahtev za izdavanje lokacijskih uslova za gradnju na mestu Beogradske autobuske stanice obuhvata 12 parcela. One uključuju parking za autobuse i prostor stanice, kao i druge povezane lokacije. Ovaj korak je ključan za dalji razvoj ovog dela grada, koji je već sada u fazi intenzivne izgradnje.

Beogradski sajam: Sledeći pravac širenja

Istog dana, podnet je i zahtev za dobijanje uslova za gradnju na dve parcele u blizini Beogradskog sajma. Ova lokacija, koja se prostire od starog železničkog mosta do saobraćajnice koja povezuje Bulevar vojvode Mišića i Beogradsku autobusku stanicu, predstavlja jedan od većih prostora u planu razvoja Beograda na vodi.

Lokacijski uslovi: Prvi korak ka realizaciji

Dobijanje lokacijskih uslova je prvi korak u procesu dobijanja svih odobrenja za gradnju. Kako Forbes Srbije navodi, ovi uslovi sadrže sve potrebne urbanističke, tehničke i druge podatke neophodne za izradu idejnog projekta i projekta za građevinsku dozvolu.

Podsetimo, Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić je nedavno najavio da će autobuski saobraćaj sa ove stanice već od januara biti premešten na novu koja se gradi na Novom Beogradu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;