INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Grad Beograd subvencioniše poboljšanje energetske efikasnosti zgrada

06.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Grad Beograd je, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), pokrenuo projekat energetske sanacije stambenih i stambeno-poslovnih zgrada. Ovaj projekat, koji je deo plana za poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje troškova grejanja, nudi stambenim zajednicama priliku da unaprede svoje objekte i doprinesu ekološkim ciljevima grada.

Grejanje

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Kako se navodi na sajtu Grada, u okviru državnog budžeta za 2023. godinu izdvojeno je 50 miliona evra za kreditiranje ovog projekta, dok EBRD planira da obezbedi dodatna bespovratna sredstva za razvoj, nadzor i implementaciju projekta, kao i investicione grantove koji bi pokrili do 20% ukupnih troškova. Republika Srbija, preko Ministarstva rudarstva i energetike, obećava investicioni grant od 30% potrebnih sredstava za radove.

Kriterijumi za prijavu

Stambene zajednice koje žele da učestvuju u ovom projektu moraju ispuniti određene uslove, uključujući posedovanje upotrebne dozvole ili rešenja o ozakonjenju, priključak na sistem daljinskog grejanja, minimum pet stambenih jedinica, a objekat ne sme biti zaštićen kao spomenik kulture. Takođe, neophodno je da su stambene zajednice upisane u registar i da imaju izabranog ili profesionalnog upravnika.

Prijave se mogu podnositi u roku od 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva na zvaničnoj internet-stranici i oglasnoj tabli Gradske uprave Grada Beograda. Stambene zajednice koje se prijave ne preuzimaju automatski obaveze, već samo iskazuju interesovanje za učešće u projektu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;