INFONET-468X60-BANNER

Podvožnjak koji će povezati bulevare Umetnosti i Crvene Armije biće završen sledeće godine

27.09.2023. | eKapija

Izgradnja podvožnjaka ispod brze pruge Beograd - Novi Sad, koji bi povezao Bulevar umetnosti i Bulevar Crvene armije, čeka se godinama. Prvobitni tender je raskinut, a brza pruga u međuvremenu završena.

Izgradnja

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da se uskoro očekuje završetak tendera za izgradnju saobraćajne veze ispod Bulevara umetnosti. Naveo je da bi radovi trebalo da počnu tokom jeseni, a završetak je planiran za narednu godinu. Ovo će rezultirati rasterećenjem ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada.

Kako navodi portal eKapija, na prethodnom tenderu, raspisanom pre pet godina, izabran je konzorcijum predvođen Energoprojekt niskogradnjom. Međutim, Direkcija za građevinsko zemljište je 2021. godine obavestila da probijanje podvožnjaka i spajanje dva bulevara nije moguće bez ugrožavanja dinamike puštanja u saobraćaj nove železničke pruge.

Pored ovog projekta, gradonačelnik je istakao da će se nastaviti sa širenjem postojećih novobeogradskih saobraćajnica. Bulevar Zorana Đinđića će biti proširen i dobiće po jednu traku u oba smera, a planirano je i proširenje kolovoza nakon Ulice omladinskih brigada sve do Tošinog bunara i dalje do Ulice pariske komune.

Na kraju, Šapić je napomenuo da izgradnja gasne stanice za autobuse GSP-a na Karaburmi kasni zbog nedostatka građevinskih dozvola i nerešenih imovinskih pitanja. Očekuje se da će gasna stanica biti završena do marta 2024. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;