INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja novog mosta preko Mlave: Brza realizacija i značaj za lokalnu zajednicu

29.08.2023. | B92

Nedavno završeni radovi na mostu preko Mlave u Petrovcu na Mlavi privukli su pažnju javnosti. Ovaj infrastrukturni objekat, širok 12,5 metara, izgrađen je za samo tri meseca i koštao je milion i po evra. Njegova izgradnja predstavlja ključni korak u poboljšanju saobraćajne infrastrukture regiona.

Most

Ilustracija

Pored mosta, postoji i hitna potreba za rekonstrukcijom puta koji je trenutno u lošem stanju, istakao je predsednik Vučić prilikom obilaska. Održavanje infrastrukture je izazov s kojim se suočava mnogo opština, ali značaj ovog mosta za lokalnu zajednicu ne može se zanemariti. Most ne samo da povezuje dve obale reke Mlave, već i ljude, olakšavajući im svakodnevni život i komunikaciju.

Stari most, koji je služio građanima više od 50 godina, proglašen je nebezbednim prošle godine i zatvoren za saobraćaj, navodi B92. Zbog nedostatka sredstava, opština nije mogla da preduzme potrebne korake za njegovu rekonstrukciju. Međutim, zahvaljujući inicijativi i podršci, sredstva su obezbeđena i radovi na izgradnji novog mosta dužine 190 metara započeti su ove godine u maju. Radove je izvodio PZP Požarevac, dok je investitor bio JP "Putevi Srbije".

Ova izgradnja ne samo da će poboljšati saobraćajnu povezanost, već će i doprineti ekonomskom razvoju regiona, olakšavajući pristup i komunikaciju između različitih delova opštine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;