SFSOPLATE-468X60-BANNER

Pomoć Trgovištu od dva miliona dinara i most - Tončev gradnja darovala Trgovišu most

02.06.2010. | Tanjug

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dodelilo je dva miliona dinara opštini Trgovište za sanaciju štete izazvane elementarnim nepogodama, saopštilo je danas to ministarstvo.

Sredstva su namenjena za saniranje posledica štete na objektima za stanovanje, usevima, mostovima, objektima putne i komunalne infrastrukture, nastale zbog poplava izazvanih obilnim padavinama.

U saopštenju je precizirano da je odluku o pomoći doneo resorni ministar Milan Marković.

Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev, vlasnik građevinskog preduzeća "Tončev gradnja", darovao je Trgovištu, pogođenom poplavama, novi most na Kozjedolskoj reci, koji će, kako je rekao danas, biti izgrađen za manje od 30 dana.

- Most koji ćemo darivati građanima Trgovišta da bi, koliko-toliko ublažili posledice katastrofalne poplave, bić gotov ne za 30, kako sam ranije najavio, već za 20 do 22 dana - rekao je Tončev Tanjugu.

Tončev kaže da je most njegov dar gradjanima Trgovišta i okoline i da je svaka druga priča oko toga da je on tu gradnju dobio na tenderu preko veze, zlonamerna i netačna. On kaže da vremenski uslovi idu na ruku građevinarima, zbog čega je cela ekipa pojačana novim ljudima i mašinama, pa će most biti predat na upotrebu izmedju 13. i 15. juna.

Most na Kozjedolskoj reci u naselju Djerekarce gradi se na mestu gde je bio stari koji je odnela bujica 15. aprila. Most će biti dug 15, širok četiri metra, a po projektu treba da košta četiri miliona dinara.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;