INFONET-468X60-BANNER

Planet Residence - saveznik prirode

01.06.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Energetska efikasnost građevisnkih objekata nije više samo preporuka, već je ušla u zakone o izgradnji i postala jedno od glavnih merila kvaliteta i vrednosti objekata. U tom smislu, visoki standard postaviće stambeno-poslovni kompleks Planet Residence u Nišu. Prema Elaboratu energetske efikasnosti, ovaj kondominijum poseduje energetski pasoš visokog B razreda. Energetski pasoš je obavezni, zvanični dokument, kojim se proveravaju energetska svojstva zgrade i ocenjuje njena energetska efikasnost.

Stambeno-poslovni kompleks Planet Residence u Nišu

Stambeno-poslovni kompleks Planet Residence u Nišu (Foto: Planet Capital)

Visoki standardi gradnje, koji su imperativ u radovima na stambeno-poslovnom kompleksu Planet Residence, donose brojne benefite kako budućim stanarima, tako i životnoj sredini. Unapređenjem energetske efikasnosti građevinskih objekata štedi se novac, povećava pouzdanost električne mreže, a čuvaju se zdravlje ljudi i životna sredina. Takođe, energetski efikasni objekti bolje su opremljeni za prelazak na obnovljivu energiju, koja ne proizvodi štetne emisije.

"Parter uz poslovanje, obodne zelene površine i zelena krovna terasa namenjena samo za stanare kompleksa čine više od 50% ukupne površine građevinske parcele", navodi se u Elaboratu energetske efikasnosti stambeno-poslovnog kompleksa Planet Residence.

Zelene krovne terase namenjene rezidencijalnim apartmanima čine dodadtnih 11,99%. U Elaboratu se navodi da postoje dobri uslovi za prirodno osunčanje, ventilaciju i osvetljenje. Postoje i uslovi za postavljanje solarnih kolektora na krovu. Parking poseduje i punjače za električne automobile, uz mogućnost instalacije dodatnih, na zahtev stanara.

Planet Residence, privatno dvorište

Planet Residence, privatno dvorište (Foto: Planet Capital)

"Objekat spada u srednje teški tip gradnje, što je povoljno u smislu iskorišćenja dobitka toplote u periodu grejanja. Unutrašnja temperatura vazduha se reguliše ručno. Preko prozora orijentisanih prema jugu, istoku i zapadu omogućeni su solarni dobici toplote u toku grejne sezone. Vazdušni komfor se postiže prirodnom ventilacijom", stoji u Elaboratu.

O pitanjima potencijalnog zagađenja zbog blizine Gradske toplane stambeno-poslovnom kompleksu Planet Residence, ispitivanjima se došlo do povoljnih rezultata.

"Distributer toplotne energije Gradska toplana Niš ne emituje zagađujuće elemente u vazduh, jer kao gorivo za proizvodnju iste koristi prirodni gas", kažu investitori.

Planet Residence predstavlja objekat čiji standardi gradnje povezuju modernog čoveka i prirodu. Tokom stvaranja projekta vodilo se računa o potrebama budućih generacija. Zahvaljujući iskustvu i inovativnim idejama, deo prirode prenosi se u domove budućih stanara kompleksa Planet Residence.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;