INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Đoković gradi gondolu i hotelski kompleks na Goču

15.11.2022. | Novosti

Novak Đoković, naš najbolji teniser, pored luksuznog hotelskog kompleksa na padinama Goča planira da izgradi i panoramsku gondolu od centra Vrnjačke Banje do vrha ove planine.

Gondola

Gondola (Foto: Pixabay)

Kako Novosti pišu, Gradskom veću Vrnjačke Banje nedavno je stiglo pismo o namerama za izgradnju nove vrnjačke atrakcije i uspostavljanju partnerske saradnje sa ovdašnjom lokalnom samoupravom.

- Porodica Đoković želi da u narednom periodu sa našom opštinom stupi u javno-privatno partnerstvo. Za početak oni bi preuzeli na sebe izradu projektno-tehničke dokumentacije, što je priličnio zahtevna i veoma skupa stavka, spremni su da finansiraju projekat, a potom i da održavaju tu gondolu – rekao je Ivan Džatić, zamenik predsednika Opštine Vrnjačka Banja, nakon sednice Gradskog veća.

On navodi da ova ideja nije nova, a da bi se investicija veoma brzo isplatila.

- Korist za Vrnjačku Banju bila bi višestruka. Sam dolazak Novaka Đokovića, jednog od najboljih svetskih sportista svih vremena, bez ikakve dileme privućiće nove investitore i pokazati da je naša opština veoma pogodna za ulaganje u turistički potencijal, kao i u razvoj privrede – dodao je Džatić.

Pre izvesnog vremena, porodica Đoković je kupila zemljište površine 1,17 hektara nedaleko od lokalnog puta Vrnjačka Banja-Goč, na kojem namerava da izgradi luksuzni hotel sa apartmanskim naseljem i svim pratećim sadržajima, navode Novosti.

Planirani kompleks prostiraće se na 25.000 kvadratnih metara, a vrednost investicije procenjuje se na oko 20 miliona evra. Inače, prema saznanjima Novosti, Novak je ozbiljno zaintersovan i za kupovinu zemljišta na vrnjačkoj strani planine Goč, gde želi da izgradi vikend-naselje sa atraktivnim sportsko-rekrativnim i turističkim sadržajima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;