INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Somboru gradnja pet prečistača i 240km kanalizacione mreže

02.06.2021. | J. Lemajić | Novosti

Zahvaljujući ljudima koji su na vreme u planskim dokumentima predvideli izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i agilnošću lokalne samouprave, Sombor je postao deo projekta "Čista Srbija" u okviru koga će biti izgrađeno pet prečistača i čak 240 kilometara kanalizacione mreže. To će biti ubedljivo najveće ulaganje u ovoj oblasti u Vojvodini, finansira ga Ministarstvo građevinarstva, a gotovo sva naseljena mesta biće povezana na kanalizaciju.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- U projekat smo ušli zahvaljujući ljudima koji su radili plansku dokumentaciju, koji su u svakom PDR-u ostavili prostore za prečistače otpadnih voda, neko je razmišljao na duže staze i zato smo mi planski smo pokriveni i u prednosti u odnosu na druge lokalne samouprave. Za nas je to veoma važno jer 40 odsto grada još uvek nije pokriveno kanalizacijom - ističe Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

- U gradu već postoji jedan prečistač, a sada će biti izgrađen još jedan, dok će ostala četiri biti u selima, a na njih će biti povezana i okolna naselja.

Tako će na prečistač u Bezdanu, uz ovo mesto biti povezani i Bački Breg, Kolut i Bački Monoštor, u Doroslovu i Stapar, Stanišić će za sada prečistač imati samo za sebe, dok će u Kljajićevu biti povezani i Telečka, Čonoplja, Svetozar Miletić i Aleksa Šantić.

Do 2016. na fabriku vode u Somboru bila je priključena samo Čonoplja, a značajnim ulaganjima priključeno je i Kljajićevo, potom je završena fabriku vode u Bačkom Bregu, igrađena buster stanica u Svetozaru Miletiću, što je osnova za dalje radove u Stanišiću i Šantiću.

- U toku su radovi na fabrici vode u Bačkom Monoštoru, a dobijena su sredstva za izgradnju buster stanice u Staparu. Doroslovo je imalo sedam bunara a ni u jednom nije bila ispravna voda, pa smo zamenili sve cevi, izgradili prevodnike i u planu je da ove godine Stapar i Doroslovo konačno dobiju zdravu vodu za piće - dodaje prvi čovek grada.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;