INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kada kreće izgradnja Fruškogorskog koridora?

13.04.2021. | Beta

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je sve spremno za izgradnju Fruškogorskog koridora. On je najavio za prve dane maja zvanični početak radova na realizaciji tog velikog infrastrukturnog projekta.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Nakon sastanka sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, Mirović je kazao da je Pokrajinska vlada izdala dozvolu za postavljanje gradilišnog kampa i ocenio da je to "važna vest" za građane Rume, Iriga, Petrovaradina i Novog Sada, odnosno za privredu, transport robe i bolju povezanost.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, na sastanku je bilo reči o realizaciji i drugih infrastrukturnih projekata u Vojvodini, poput pripreme projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta Novi Sad - Zrenjanin - Beograd, izgradnji brze saobraćajnice koja će povezati Sombor i Kikindu, kao i o podršci Pokrajinske vlade realizaciji projekta brze pruge od Novog Sada do Mađarske.

- Pokrajinska vlada biće pouzdan partner Vladi Srbije i zajedničkim snagama realizovaćemo planirane projekte koji će promeniti sliku tog dela naše zemlje i omogućiti manje razvijenim opštinama da se priključe na brze saobraćajnice. U narednim godinama Vojvodina će biti povezana auto-putevima, brzim saobraćajnicama i brzom prugom - rekao je Mirović.

U saopštenju se navodi i da je dogovoreno da bude formirana radna grupa za izgradnju biciklističke staze od Novog Sada do Beograda, na staroj trasi puta, kao i od Petrovaradina do Beočina - što će biti realizovano zajedno sa lokalnim samoupravama.

Ministar Momirović najavio je da će u naredne dve godine u nekoliko lokalnih samouprava u Vojvodini biti izgrađena postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;