INFONET-468X60-BANNER

Vrnjačka Banja dobija gondolu

23.10.2019. | D. Obradović | eKapija

Vrnjačka Banja je destinacija koja se intezivno razvija i koja je jedan od najznačajnijih nosilaca ne samo banjskog, već i ukupnog turizma u Srbiji.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović istakao je da je samo tokom poslednje dve godine u Vrnjačkoj Banji izgrađeno osam hotela sa ozbiljnim velnes i spa programima. Samo u proteklih sedam godina realizovane su brojne investicije, pa je u hotele uloženo više od 100 mil EUR, a u kapitalne projekte preko 70 mil EUR. Dodao je da se naredne godine očekuje otvaranje još tri hotela.

Kada je reč o investicijama, predsednik opštine Vrnjačka Banja ističe i značaj propratnih sadržaja koji su važni za svako turističko mesto.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prednost Vrnjačke Banje kao turističke destinacije Đurović vidi u prirodnim bogatstvima, a to su, pre svega, termomineralni izvori. U ovoj banji ima ih sedam i svi su stavljeni u funkciju turizma i investicija. Pozicija između Zapadne Morave sa jedne, ali i planine Goč sa druge strane, rezultirala je i interesovanjem opštine da se izgradi gondola koja bi povezivala banju sa planinom Goč.

- Reč je o panoramskoj gondoli koja bi radila 365 dana godišnje. Projekat je već urađen, trenutno razgovaramo sa kineskim kompanijama, ali i Vladom Srbije. Investicija jeste velika, ali će i projekat biti isplativ. Već imamo zainteresovane investitore, ali i dalje je sve u fazi pregovora. Kada sve to završimo biće raspisan i javni poziv - istakao je Đurović.

Od velikog značaja za razvoj turizma u Vrnjačkoj Banji su i brojni infrastrukturni projekti. Jedan od njih je i izgradnja Moravskog koridora, koji će transfer od Beograda do Vrnjačke Banje skratiti na nešto više od sat vremena.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;