INFONET-468X60-BANNER

Prosečna starost prestoničkih liftova 41 godina

25.04.2019. | G. Novaković | Novosti

Stanari višespratnica neretko su prinuđeni da danima idu pešice kroz zgradu zbog kvarova na liftovima. Od „staža" mehanizma zavisi i brzina otklanjanja problema.

Iz JKP Gradsko stambeno ističu da od starosti liftovskih postrojenja zavisi i brzina otklanjanja kvara, a o tome koliko je vremena potrebno majstorskim ekipama za popravku teško je govoriti. Kako kažu nadležni, treba imati u vidu da nije moguće svaki kvar otkloniti istog dana, uzimajući u obzir činjenicu da je radni vek liftova 25 godina, a prosečna starost onih koje održava Stambeno je 41 godina.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Veći deo popravki liftova radi se ručno i izlivanjem rezervnih delova u posebnim radionicama, koji se više ne proizvode, a koji su neophodni da bi starim liftovima produžavali radni vek. U većini situacija jedino i trajno rešenje je zamena starog lifta novim. Kada starost liftova postane veća od njihovog radnog veka, učestalost kvarova se povećava i pravo je umeće majstora da takve liftove održe u pogonu - napominju iz Gradskog stambenog.

Iz Stambenog podsećaju stanare da su liftovi njihovo vlasništvo, ali da bez remonta ili zamene ne mogu večno da rade bez kvarova. Stoga, ovo preduzeće još pruža mogućnost svojim korisnicima da radove na remontu liftovskog postrojenja plaćaju na period otplate do 60 mesečnih rata.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;