IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novogradsku rade od proleća, ako se do tada ne sruši sve

17.12.2018. | S.V. | Novosti

Zbog bahatih vozača kamiona, najavljeno je postavljanje betonskih prepreka duž Novogradske ulice u Zemunu kako bi se zaustavile kamiondžije, koje, i pored zabrane, prolaze kroz ovu ulicu. Takođe, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za 2019. godinu ima plan projektovanja i finansiranja kompletne Novogradske ulice, čime će se rešiti problem kišne kanalizacije koji je uzrok potkopavanja i oštećenja domova u ovom delu Zemuna.

Iako su stručnjaci sa Građevinskog fakulteta na terenu i ispituju tlo, zgrada vrtića „Pčelica Maja" sve je nestabilnija i preti da se obruši na višespratnicu sa desne strane. Zid između predškolske ustanove i stambenog objekta je napukao, a stanari se plaše lošeg vremena, kiše i snega.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Plašimo se da se vrtić sam ne sruši do proleća, kada je najavljena rekonstrukcija cele ulice - pričaju žitelji Novogradske. - Pukotine se šire, a sada ovaj objekat može ugroziti i stanare iz nove zgrade. Geomehaničari su izbušili tri rupe i tri istražne jame i mere oštećenja tla.

Goran Vesić zamolio je sugrađane iz ovog dela Zemuna za razumevanje i strpljenje dok traju radovi. Ugroženi stanari iz Novogradske ulice nisu otišli u privremeni smeštaj u Kamendin, jer su, prema njihovim rečima, uslovi veoma loši. Zbog žalbi mnogih sugrađana, zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će poslati inspekciju u socijalne stanove u Kamendinu i Malom Mokrom Lugu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;