INFONET-468X60-BANNER

Zidaju uprkos rešenju inspekcije

21.11.2018. | E.V.N. | Novosti

Bahate investitore koji bez dozvole zidaju širom prestonice očigledno ni najnovije izmene zakona ne uznemiravaju. Uprkos tome što su građevinski inspektori zatvorili gradilište u Ulici Miroslava Krleže u Mirijevu i postavili traku oko parcele, radovi su neometano nastavljeni. Ništa manje drskosti investitora nije bilo ni u Ulici Jovice Vasiljevića 38 u Krnjači, gde je graditelj Z. T. sagradio šest spratova, oglušivši se o rešenje i zabranu gradnje koje mu je inspekcija još u februaru okačila na ogradu.

Kako Novosti saznaju iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva, Z. T. je pre nekoliko dana priznao krivicu i ekspresno je osuđen. - Investitor Z. T. je sklopio sporazum sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom, priznao je krivicu i osuđen je na godinu zatvora, a uslovno na tri godine i novčanu kaznu od 200.000 dinara - povrdili su ovom listu iz Tužilaštva.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Reporteri Novosti u ponedeljak (19.11.2018) su se na ogradi gradilišta u Krnjači uverili da je osuđeni Z. T. još u februaru dobio rešenje kojim mu građevinski inspektor zabranjuje zidanje, jer investitor nije imao građevinsku dozvolu. Takođe, investitoru Z. T. je tada dat rok od tri dana da ukloni sve izvedene radove na objektu. Tada su radnici na parceli pripremali tlo za gradnju, iskopavali zemlju i nasipali teren, a danas ovo nelegalno zdanje broji šest spratova.

Radnika u Krnjači u ponedeljak nije bilo, ali su se na gradilištu mogli videti džakovi cementa i cigla, kao da će nelegalno zidanje svakog časa biti nastavljeno.

U Ulici Miroslava Krleže u Mirijevu, neposredno pored OŠ „Pavle Savić", uveliko se radi na izlivanju betona i izgradnji temelja. Do pre nekoliko dana ovo gradilište nije bilo ni ograđeno. Reč je o nelegalnom objektu, ali radnici zidaju ispod trake o zabrani radova koju je postavila građevinska inspekcija i zapečatila gradilište. Rreporteri Novosti su, ispred ogromne, u međuvremenu, ograđene iskopine, zatekli građevinske mašine i mešalicu za beton, pomoću kojih su radnici betonirali temelj. I to bez ikakvog skrivanja, kao da ne rade nelegalno.

Krajem avgusta, radnici u Ulici Milana Rakića su, prilikom pripreme terena, probušili gasovod i pobegli sa gradilišta. Pukom srećom, katastrofa je izbegnuta, a inspektori su tada utvrdili da se na ovoj zvezdarskoj parceli gradi bez dozvole. Međutim, ovaj incident nije oterao neimare, koji su dosad nelegalno sagradili tri sprata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;