INFONET-468X60-BANNER

Površinsko grejanje: Novi sistemi za suvu gradnju

14.09.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Sa dva nova sistema suve gradnje TECE dopunjava svoj asortiman površinskog grejanja: sistem suve gradnje 30/16 je standardni sistem za kombinaciju sa standardnim suvim estrih elementima, a univerzalni panel 16/12 je optimizovan za minimalne debljine podova, kao i za integrisanje na zid i ispod plafona.

Mogućnosti naknadne ugradnje podnog grejanja su kod sanacije starih objekata u mnogim slučajevima ograničene zbog okolnosti na objektu. Standardni sistemi mokre gradnje često se pokazuju neprikladnim zbog težinskog opterećenja. Ako se u takvim slučajevima ili kod građevinskih projekata gde je potrebno izbeći dugotrajno sušenje ne želi odustati od komfora podnog grejanja, tu su sistemi suve granje odgovarajuće rešenje. Cevi grejanja se polažu unutar izolacionog sloja, a toplota se preko vodljivih limova velike površine brzo i efikasno prenosi na suve estrih ploče.

Površinsko grejanje: Novi sistemi za suvu gradnju

Sa novim univerzalnim panelom 16/12 za suvu gradnju moguće je izvođenje podnog grejanja takođe i kod posebno niskih konstrukcija poda

Komforno grejanje takođe i kod niske podne konstrukcije

TECEfloor sistem za suvu ugradnje 30/16 podesan je i za primenu ispod standardnih elemenata suvog estriha i za primenu u kombinaciji sa mokrim estrihom. Ovaj se sistem sastoji od nosive ploče od ekspandiranog polistirola (EPS) debljine 30 milimetara i limova koji sprovode toplotu, po izboru od pocinkovanog čelika ili aluminijuma, za prihvat cevi grejanja promera 16 milimetara. Toplotno izolujuća ploča odgovara zahtevima norme DIN EN 1264.

Za minimalne visine izrade poda ili integraciju na zid ili plafon podesan je TECEfloor univerzalni panel 16/12. Kod ovog posebno pljosnatog panela za grejanje debljine svega 16 milimetara, aluminijumski limovi za sprovođenje toplote zalepljeni su celom površinom na ploču nosača. Zbog izuzetno velike pritisne čvrstoće nisu potrebni elementi suvog estriha kao ploča za raspodelu opterećenja. Umesto toga, univerzalni panel se može ili direktno oblagati parketom ili u kombinaciji sa TECEfloor pločom za razdvajanje oblagati pločicama ili laminatom. Tako su moguće izuzetno male visine od svega 29 do 33 milimetara uključujući podnu oblogu.

Zbog svoje veoma efikasne raspodele toplote, TECEfloor sistemi suve gradnje su energetski štedljivi i idealno prikladni za kombinaciju sa dizalicama toplote ili solarnim panelima. Zbog male akumulacione mase moguće je brzo prilagoditi sobnu temperaturu (zagrejati). I hlađenje površinskog grejanja ide brzo, što omogućava regulaciju sobne temperature u skladu sa potrebama.

 

Komentari: 3

Predrag 24.07.2021 16.46.54

Interesuje me cena po mq kako se krece

Dragan 19.03.2021 18.31.20

Zdravo, interesuje me cena tecefloor panela za suvo podno grejanje

Radivoje 06.03.2021 20.00.07

Postovana gospodo, kako i po kojoj ceni mogu da dobijem panele 16, 12, ili slicne za suvo podno grejanje u Schweiz. U zavisnosti od cene, moze i Vasa instalacija za povrsinu oko 1000 metara na kvadrat. Bicu zahvalan za svaku saradnju ili informaciju. Danke.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;