INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Širom Voždovca niču "pametna" stajališta

13.07.2018. | M. S. | Novosti

Podavalska naselja, kao i gradski deo opštine Voždovac, uskoro bi trebalo da dobiju nova autobuska stajališta. Ova lokalna samouprava ima u planu da nabavi i postavi nove „pametne pečurke", na kojima će putnici dok čekaju prevoz moći da napune mobilne telefone i povežu se na bežični internet.

Kako stoji u javnoj nabavci, koju Opština Voždovac finansira u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za javni prevoz, biće izgrađena tri modela stajališta, a prioritet će biti postavljanje stajališta na mestima na kojima ih do sada nije bilo. Osim običnih „pečuraka" sa drvenim klupama, na nekim mestima osvanuće i „pametne“ nadstrešnice sa solarnim sistemom i led rasvetom. Osim toga, sugrađani će imati i USB punjače i postolje za mobilne telefone, kao i 4G WiFi ruter za bežični internet.

Stajališta su tipska za gradski i prigradski deo, a „pametno" stajalište se razlikuje u tome što će imati solarne panele, kao i punjače za mobilne telefone - objašnjavaju u Opštini Voždovac. - Javna nabavka je u toku i postupku, tražimo najpovoljniju cenu. Sva stajališta će finansirati opština.

Na prometnijim mestima biće postavljen model sa dve drvene klupe, a osim dodatnih sadržaja za putnike, biće mesta i za reklamne poruke oglašivača.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;