INFONET-468X60-BANNER

Kreće auto-put Pančevo-Temišvar?

11.12.2017. | Beta

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa potpredsednikom Vlade Rumunije Jon-Marselom Ćolakuom o saradnji dve zemlje. Razgovarali su, između ostalog, i o projektu izgradnje auto-puta Pančevo-Temišvar. Srbija je za taj projekat bila zainteresovana i ranije i važno je da postoji i jasan stav Rumunije da želi realizaciju projekta i postizanje dogovora o izradi projektno-tehničke dokumentacije, saopšteno je iz je njenog kabineta.

Ona je kazala da postoji mnogo mogućnosti za saradnju i za zajedničke projekte u regionu, naročito pošto je Beograd ove nedelje izabran za sedište Tranzitne zajednice Zapadnog Balkana, dodaje se u saopštenju.

- To otvara nove prilike da se još brže povezujemo sa regionom i Evropskom unijom, kako izgradnjom novih puteva i pruga, tako i uklanjanjem nefizičkih barijera - rekla je Mihajlović.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Ćolaku je naveo da projekat izgradnje auto-puta Pančevo-Temišvar ima političku podršku Vlade Rumunije, da treba što pre početi s izradom projektne dokumentacije, kao i da saradnja Rumunije, Bugarske, Grčke i Srbije na nivou lidera zemalja daje dodatne mogućnosti za zajedničke inicijative i projekte, navodi se u saopštenju.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ministar za evropske fondove Rumunije Marius Nika, razgovarano je, kako se navodi, o sporazumu o železničkom saobraćaju kojim će se regulisati granične procedure, i o daljoj liberalizaciji u oblasti drumskog saobraćaja.

Bilo je reči i o projektima u vodnom saobraćaju, uključujući projekat revitalizacije brodske prevodnice hidroelektrane „Đerdap 1" na Dunavu i projekat poboljšanja navigacione infrastrukture na Kanalu Begej.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;