INFONET-468X60-BANNER

Majstori na mostu i danju i noću

27.10.2017. | S.B.M. | Novosti

Najava da će od 10. decembra na Brankovom mostu za saobraćaj biti pušteno pet traka obradovala je mnogobrojne vozače. Ipak, informacija da će radnici Mostogradnje nastaviti da rade i u prvim prolećnim danima kako bi posao bio završen navela je mnoge da pomisle kako nas od marta ponovo očekuje zatvaranje traka i gužve s obe strane mosta.

Iz JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda navode da je izvođač radova na sanaciji pešačke staze na Brankovom mostu uveden u posao polovinom avgusta, a ugovoreni rok za završetak svih radova je 180 dana.

- U pogonu izvođača u Batajnici trenutno se izrađuju novoprojektovane čelične konzole nosača pešačke staze, zatim su tu reparacija demontirane pešačke i odbojne ograde, kao i izrada novoprojektovanih dilatacija. Na samom mostu u toku je montaža konzolnih nosača i montaža same konstrukcije pešačke staze, kao i sečenje oštećenih delova postojećih konzolnih nosača radi zamene - kažu u Direkciji.

Iz Direkcije tvrde da se radovi odvijaju tokom dana, ali i u večernjim satima, kao i da Mostogradnja primenjuje tehnologiju i dinamiku radova kojom će pokušati da u planiranom roku završi deo radova koji bi omogućio oslobađanje jedne trake za saobraćaj tokom decembra. Radovi na sanaciji pešačke staze, kako navode, odvijaće se u kontinuitetu, do proleća sledeće godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;