INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro kraj radova na Prokopu

12.06.2017. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je u subotu (10.06.2017) sa saradnicima radove na izgradnji saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup železničkoj stanici Beograd-Centar, poznatoj pod imenom „Prokop“, kao i na bulevaru koji spaja Most na Adi i Tošin bunar.

Vesić je konstatovao da se radovi na „Prokopu“ privode kraju i da se očekuje da budu završeni 20. juna. Vrednost radova, koji su počeli u avgustu prošle godine, iznosi 429 miliona dinara.

- Čestitam građevinarima koje je okupila kompanija Strabag koji su izveli veoma zahtevne i opsežne radove kako bi se povezao gornji stanični trg na koti 105 sa postojećom saobraćajnom mrežom i javnim gradskim prevozom u Bulevaru kneza Aleksandra. Saobraćajnicom će prolaziti linije gradskog prevoza, koje će omogućiti vezu javnog saobraćaja sa svim krajevima grada. Saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom ima četiri saobraćajne trake, dužine 770 metara i ima razdelni pojas širine dva metra. Sa obe strane kolovoza izgrađene su pešačke  staze, izuzev na delu uključenja sa Bulevarom kneza Aleksandra gde su trotoari sa jedne strane kao i biciklistička staza - rekao je gradski menadžer.

On je objasnio da je bilo neophodno da se izgradi mostovska konstrukcija dužine 145 metara sa pet raspona, kao i 250 metara potpornih zidova visine do osam metara kako bi se savladala kosina terena i dodao da je mostovska konstrukcija izgrađena na 10 stubova prečnika 1,2 metra, dok je uz potporne zidove urađena stabilizacija terena i ugrađene žičane korpe napunjene kamenjem (gabioni) kako bi se u potpunosti obezbedila saobraćajnica.

Obilazeći radove na bulevaru koji povezuje Most na Adi i Tošin bunar Vesić je sa predstavnicima kompanije Rubau konstatovao da će radovi biti završeni 26. juna. Vesić je podsetio da je vrednost novog bulevara  13,5 miliona evra, kao i da će, kada vozači budu počeli da ga koriste, od Tošinog bunara do Požeške ulice stizati za oko 10 minuta.

- Izgrađena je mostovska konstrukcija kojom se prelazi preko Ulice Đorđa Stanojevića u dužini od 920 metara, a trasa bulevara koja se nalazi na tlu je dužine 1440 metara. Duž cele trase postavljeno je 1376 metara vodovoda, 3250 metara kišne kanalizacije i 12.735 metara kablovske kanalizacije za potrebe telekomunikacionih instalacija – rekao je Vesić.

On je dodao da je bulevar od ulice Đorđa Stanojevića do Tošinog bunara dug preko dva kilometra i da ima tri četvorokrake raskrsnice, dve rampe i četiri priključka po sistemu uliv-izliv, kao i da se raskrsnice nalaze na ukrštanju sa Bulevarom Crvene armije, Omladinskih brigada i Tošinim bunarom i imaju pun program veza u semaforisanim raskrsnicama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;