INFONET-468X60-BANNER

U planu izgradnja garaže kod stadiona „Karađorđe" u Novom Sadu?

10.05.2017. | 021.rs

Garaža ili drugi poslovni objekat mogao bi da bude izgrađen na prostoru trenutnog sedišta gradske inspekcije u Ulici Dimitrija Tucovića, kod stadiona „Karađorđe". Naime, gradska uprava je stavila na javni uvid urbanistički plan dela Bulevara oslobođenja od Maksima Gorkog do Bulevara cara Lazara koji se odnosi na saobraćajnu površinu i deo zemljišta gde je sada zgrada inspekcija, a gde se nekada nalazila prva gradska električna centrala.

U nacrtu plana se navodi da će se prilikom izrade izmene plana preispitati saobraćajna mreža koja se odnosi na spajanje Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara jer će uskoro na tom uglu nići tržni centar sa garažom, kao i da će se proveriti buduća namena prostora nekadašnje električne centrale, čiji su ostaci sada spomenik kulture i zgrada koju koriste gradske službe.

U dokumentaciji se navodi da će se sačuvati spomenik Kosti Hadžiju, kao i delovi elektrocentrale, dok bi na mestu zgrade inspekcije nikao objekat od pet i više spratova, za različite namene, a koji bi mogao da posluži i kao garaža.

Svi zainteresovani prigovore na plan i ideje mogu da podnesu do 19. maja u prostorijama Uprave za urbanizam u Radničkoj 2. Nacrt plana može da se preuzeme sa sajta Urbanizma ili pogleda u Upravi za urbanizam i u mesnim zajednicama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;