INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Potpisan sporazum o strateškom partnerstvu između NIS-a i BASF-a

07.04.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija NIS i nemačka hemijska kompanija BASF potpisali su u Privrednoj komori Srbije Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kojim je definisano partnerstvo dve kompanije u oblasti unapređenja kvaliteta proizvodnog programa NIS-a, kao i razvoja tehnologije proizvodnje naftnih derivata. Sporazum j epotpisan u martu 2017. godine.

Kao jedna od vodećih regionalnih energetskih kompanija, NIS će u  okviru strateške saradnje sa svetskim hemijskim gigantom raditi na daljem poboljšanju kvaliteta ulja, maziva i celokupne palete naftnih derivata, kao i na proširenju ponude visoko kvalitetnih proizvoda. Reč je o proširenju i unapređenju dugogodišnje saradnje NIS-a i BASF-a čije aditive NIS koristi u proizvodnji ulja i maziva, kao i brendiranih goriva, kako bi se obezbedio njihov bolji kvalitet.

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su Kiril Tjurdenjev, prvi zamenik generalnog direktora NIS-a za preradu i promet, i dr Tomas Narbeshuber, potpredsednik kompanije BASF za Jugoistočnu Evropu.

- Kompanija NIS kontinuirano radi na unapređenju svih tehnoloških procesa i na razvoju svog proizvodnog programa kako bismo svojim potrošačima uvek nudili proizvode vrhunskog kvaliteta. Zajedno sa našim dugogodišnjim partnerom, kompanijom BASF, idemo korak napred i razvijamo inovativna rešenja u tehnologiji proizvodnje naftnih derivata - izjavio je Kiril Tjurdenjev, prvi zamenik generalnog direktora NIS-a za preradu i promet.     

- BASF, kao jedna od vodećih kompanija u sektoru automobilskih fluida i rafinerijskih hemikalija, prepoznala je NIS kao partnera sa vizijom o rastu i održivom razvoju, ne samo u Srbiji, već i regionalno. U pitanju je kompanija koja ulaže i kontinuirano investira u modernizaciju tehnologije i poboljšanje kvaliteta proizvoda koje nudi. Verujemo da će izgradnja snažnih partnerskih odnosa između naše dve kompanije omogućiti dugoročne benefite za tržište i doprineti snažnijem povezivanju srpske i nemačke privrede - rekao je dr Tomas Narbeshuber, potpredsednik kompanije BASF za Jugoistočnu Evropu.

- Sporazum predstavlja dobar primer partnerstva lidera u industriji iz Nemačke i Srbije, u interesu srpske privrede i domaćih kompanija. Ovo strateško partnerstvo omogućiće udruživanje resursa, znanja i naučnog kapaciteta oba partnera radi unapređenja kvaliteta i ekoloških karakteristika proizvoda na srpskom tržištu - rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;