INFONET-468X60-BANNER

Prvi modularni metalni crep u Srbiji

20.07.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Na osnovu iskustva u proizvodnji krovnih pokrivki od preko 35 godina, a uvažavajući principe savremene gradnje, Pan Komerc proizveo je prvu modularnu metalnu ploču u obliku crepa u Srbiji. Ovaj lagan i otporan krovni pokrivač ugrađuje se vrlo brzo i jednostavno, podiže upotrebu lima na jedan viši nivo i pruža vrhunsku i dugoročnu zaštitu i odličan vizuelni efekat.

Kombinujući čvrstinu čelika i snagu površinske „DiaMATT“ strukture „Korra“ ploče poseduju izvanredne mehaničke i estetske karakteristike. Čelična osnova zaštićena je nanosom cinka od 200 g/m² i osnovnim poliesterskim premazom od 7µ. Površinski sloj debljine 35 µ proizveden je na organskoj bazi i posebno je otporan na ogrebotine usled mehaničkih oštećenja.

Zašto odabrati „Korra“ krovni pokrivač?

  1. Neverovatno lagan - Sa težinom od 1.5 kg/m² „Korra“ predstavlja jedan od najlakših krovnih pokrivki na tržištu koja je i do 8 puta lakša od klasičnog glinenog crepa, što dovodi do znatno manjeg opterećenja krovne konstrukcije.
  2. Izdržljiv pri zemljotresu i gradu - Zahvaljujući sistemu unakrsnog fiksiranja svake ploče sa 6-8 vijaka „Korra“ pokrivke se ne mogu odvojiti od podloge prilikom zemljotresa, dok usled ekstremno krupnog grada ploče se mogu deformisati, ali ne može doći do njihovog pucanja i curenja krova, kao što je to slučaj kod glinenog crepa.
  3. Otporan na vetar i požar - Iako veoma lagan „Korra“ krovni pokrivač zbog jedinstvenog sistema fiksiranja može odoleti velikim udarima vetra i ne zavisi isključivo od sopstvene težine kao klasični crepovi. Specifičan sistem montaže i preklapanja ploča sprečava širenje vatre usled požara kao i prolazak varnica iz okruženja do krovne konstrukcije.
  4. Ventilisan krovni sistem - Provetravajući sloj između daščane podloge i „Korra“ ploča omogućava brže hlađenje krova i njegovo sporije zagrevanje, tako da dolazi do znatno manje temperaturne oscilacije unutar samog objekta prilikom ekstremno visokih ili niskih temperatura.
  5. Fleksibilan pri ugradnji – „Korra“ ploče mogu se postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača bez njegove prethodne demontaže, pri čemu se ne zahteva dodatno ojačanje konstrukcije. Zbog svoje apsolutne simetrije „Korra“ poloče imaju odličnu iskorišćenost a falcovani preklopi dovode do lakog uklapanja ploča na krovu.

„Korra“ ploče su dostupne u četiri boje: grafit, rubin, kakao i amazon. Uz korvne poloče proizvode se i svi originalni propratni elementi neophodni za adekvatno pokrivanje krova (slemenjaci, vetar lajsne i ostale opšivke). Svojom hrapavom strukturom i mat završnim slojem „Korra“ uspešno imitira teksturu keramičkih crepova pri čemu svakom krovu daje prirodan i jedinstven izgled. Odlična antikorozivna zaštita i izuzetna čvrstoća materijala su osnov otpornosti i dugotrajnosti „Korra“ krovova.

„Korra“ krovne ploče su 2015. godine premijerno prikazane na „Međunarodnom sajmu građevinarstva“ u Beogradu kada su i nagrađene „Novom Vizurom“, što je prestižno priznanje za najuspešnije učesnike sajma koji predstavljau svoje inovativne proizvode.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;