INFONET-468X60-BANNER

Tivatski aerodrom se mora proširiti!

20.10.2015. | S. Gregović | Novosti

Da Tivat postaje pretesno pristanište za sve veći broj aviona, naročito tokom turističke sezone, odavno upozoravaju avio-prevoznici, turoperatori i drugi koji rade u turizmu.

Turistička udruženja u Crnoj Gori zahtevaju uvođenje većeg broja letova aviona takozvanih niskobudžetnih kompanija, jer je prevoz postao važna stavka prilikom odlučivanja za zemlju gde će gost provesti odmor. A Crna Gora je, kada su u pitanju stranci, bilo iz istočne ili zapadne Evrope, isključivo avio-destinacija. Već je izvesno da će naredne godine broj letova low-cost kompanija biti znatno povećan u odnosu na ovu i ranije godine.

Predviđena je ozbiljna rekonstrukcija avio-pristaništa starog pola veka. Radi se o velikom projektu, koji će biti izveden u fazama i čija realizacija će koštati 32 miliona evra. Program rekonstrukcije i dogradnje predviđa u prvom redu proširenje platformi za parkiranje aviona sa dve nove pozicije za putničke avione D kategorije. Uslediće rekonstrukcija manevarskih površina, kao i izgradnja nove terminalne zgrade površine 8.000 kvadrata.

Toranj

Prvi radovi počinju ovih dana. Reč je o rekonstrukciji i modernizaciji kontrolnog tornja i prostorija za aerodromsku kontrolu. Ovi poslovi, koje finansira Kontrola letenja Srbije i Crne Gore, koštaće oko četiri miliona evra.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;