INFONET-468X60-BANNER

Mihajlović: Novac nećemo izgubiti, kolektor će se graditi (video)

01.09.2015. | Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da Srbija neće izgubiti sredstva planirana za izgradnju kolektora u Užicu i da će se to postrojenje graditi „ako ne u Užicu onda u nekom drugom gradu ili zajednici“.

Mihajlović je rekla novinarima da se cele godine resorno ministarstvo i lokalna uprava bore da taj projekat ostane u Užicu, „ali da postoji veliki otpor stanovništva za to“.

- Novac nećemo izgubiti, a da li će kolektor da se gradi u Užicu nisam za sada sigurna zato što postoji najava „KfW“ banke i EU koji jedostavno ne žele da godinu dana drže novac, a da mi taj novac ne možemo da iskoristimo – rekla ona.

Mihajlović je dodala i da je mnogo puta govoreno i pričano da kolektor, odnosno postrojenje za prečisćavanje vode „ne donosi ništa loše Užicu već samo dobro“.

- Ukoliko sredstva ne budu iskorištena u Užicu to će biti učinjeno u nekom drugom gradu, jer veliki broj gradova i manjih lokalnih zajednica prosto vapi za takvom vrstom projekata – naglasila je Mihajlović.

Užice neće dobiti donaciju od 15,2 miliona evra, za koliko se država Srbija zadužila kod „KfW“ banke i EU za izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gorjani, jer realizacija tog projekta kasni duže od jedne godine, naveo je beogradski „Danas“.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;