INFONET-468X60-BANNER

U toku rekonstrukcija Trga Koste Trifkovića u Somboru

13.08.2015. | E-kapija

U okviru rekonstrukcije Trga Koste Trifkovića u Somboru, započete 10. avgusta, u prvoj fazi biće postavljene podzemne instalacije i izvršiće se popločavanje, a ukupna vrednost radova je oko 60 miliona dinara, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici tog grada.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Izvođač radova je „Somborelektro“, nadzorni organ je MS „Studio“, a rok za završetak radova je 90 radnih dana. Investitor je Direkcija za izgradnju grada Sombora, a radi se po projektu arhitekte Milana Stojkova.

- Sve što je započeto, biće i završeno. I neće to biti jedini građevinski poduhvat. Naši sugrađani će dobiti gradski ambijent kakav zaslužuju i kojim će se moći ponositi. Investicija je zahtevna i nemoguće je sve završiti odjednom, ali jedan po jedan projekat i naš Sombor će biti grad u koji će se, ubeđen sam, somborci koji su otišli vratiti, a novi sugrađani doći – rekao je gradonačelnik Sombora Saša Todorović tokom posete gradilištu.

Dodao je da će Trg umetnosti svrstati Sombor u red najlepših evropskih prestonica kulture.

- Ovim projektom, pet institucija kulture biće objedinjene u jednu arhitektonsku celinu i činiće pravi kulturno-istorijski dragulj ovog dela Evrope - rekao je Todorović.

Rekonstrukcija Trga Koste Trifkovića početak je obimnog građevinskog poduhvata koji će se realizovati po fazama narednih nekoliko godina, navedeno je na internet stranici Sombora.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;