INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mihajlović: Domaće firme spremne da budu glavni izvođači (video)

04.06.2015. | Tanjug

„Domaće građavinske firme su spremne da budu glavni izvođači radova“, poručila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i pozvala ih da se udružuju kako bi lakše došle do posla.

Mihajlović je, u Hajatu, na predstavljanju strateškog partnerstva domaće  firme „Produkt Bg Inženjering“ i švajcarske kompanija „Mageba“, svetskog lidera za saobraćajnu infrastrukturu i viskogradnju, istakla da je to jedan od načina da se poveća proizvodnja građevinskih materijala.

Tim ugovorom „Produkt Bg Inženjering“ će proizvoditi licencirane proizvode za mostogradnju po najvišim standardima za domaće i strano tržište i ta domaća firma će biti i distributer i zastupnik renomirane šavajcarske kompanije za Srbiju i zemlje regiona.

„Mageba“ je jedan od vodećih svetskih snabdevača ležišta, dilatacionih spojnica i drugih visokokvalitetnih proizvoda i usluga za saobraćajnu infrastrukturu i visokogradnju, a u poslednjih 10 godina je proširila svoj asortiman proizvoda i usluga iz oblasti zaštite od zemljotresa i monitoringa mostova.

Mihajlović je rekla da će se, zahvaljujući tom ugovoru, povećati proizvodnja delova za mostove i poručila da to ministarstvo pozdravlja sve što će povaćati zaposlenost i proizvodnju u Srbiji, kao i substituciju uvoza.

- Određeni broj kompanija u Srbiji ima licencu za gradnju mostova. U Srbiji se trenutno gradi više od 250 mostova na Koridorima 10 i 11 – navela je ministarka.

Ona je rekla da se uskoro očekuje raspisivanje tendera za gradnju Koridora 10 kod Bujanovca na deonici Srpska Kuća-Levosoje i pozvala domaće firme da se udruže u konzorcijum i zajednički nastupe, kako bi dobile posao glavnog izvođača radova.

Predstavnik firme „Produkt Bg Inženjering“, Miodrag Mirčetić, je rekao da su partnerstva sa velikim kompanijama dobar način za podizanje srpske ekonomije, kao i da će Srbija po povoljnijim cenama proizvoditi materijal za mostove i tako izbeći uvoz tih materijala.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;