INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kina: Srušile se skele na zgradi škole, 10 radnika poginulo

29.12.2014. | Novosti

Na zgradi jedne od najprestižnijih srednjih škola u Pekingu danas su se srušile skele, pri čemu je poginulo 10 građevinskih radnika, a četvorica je povređeno, saopštili su gradski zvaničnici.

Ilustracija (Pixabay.com)

Incident se dogodio jutros u školi Cingua, u severozapadnom delu kineske prestonice, a tom prilikom nije oštećena nijedna učionica niti drugi objekti koji se koriste za nastavu, navodi se u saopštenju, a prenosi AP. Povređeni radnici su u stabilnom stanju, dodaje se u saopštenju.

Radnici su radili na izgradnji školske gimnastičke sale u kampusu koji se nalazi pored jednog od glavnih kineskih univerziteta, koji se takođe naziva Cingua, naveo je neimenovani zvaničnik škole. Prema njegovim rečima, nijedan profesor niti učenik nisu povređeni u ovom incidentu.

Zvanična kineska novinska agencija Sinhua javila je, pozivajući se na lokalne vlasti, da su, prema prvim rezultatima istrage, pukle čelične šipke koje su korisčhene za podupiranje betonskih sturktura, što je rezultiralo rušenjem skela. Policija je privela nekoliko odgovornih osoba, čiji identitet nije otkriven, javlja kineska agencija.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;